RESİMLERİ DAHA YAKINDAN BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN
p.d.ç.s.etk.53
FIRINDA BALKABAĞI MÜCVERİ
Çok eskilerden kayınvalidemin kayınvalidesinin çok sevdiği için sıklıkla yaptırdığı ve yediğimiz bir tarif,kabak tatlısını kalorisi yüksek diye yapamayınca eski günleri yad etmek ve evdeki kabağı tüketmek için bu şekilde pişirdim
Harika bir lezzet,şimdiye kadar denemeyenlere kesinlikle öneririm
Net ölçü vermek zor ama kullandığım malzemeleri yazayım
Orta boy kabağın 1/3 ü,
2 adet soğan,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ,
2 adet yumurta,
Yarım paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı kadar un(un miktarı kabağın cinsine göre değişir koyu kek kıvamında olacak),
Tuz,karabiber,pul biber,kimyon, mutlaka kuru nane
Kabak rendelenir,içine;rendelenmiş soğan ve tüm malzemeler sırasıyla konur,karıştırılır,yağlanmış fırın kabına yayılarak fırında pişirilir
Harika bir lezzet,şimdiye kadar denemeyenlere kesinlikle öneririm
Net ölçü vermek zor ama kullandığım malzemeleri yazayım
Orta boy kabağın 1/3 ü,
2 adet soğan,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ,
2 adet yumurta,
Yarım paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı kadar un(un miktarı kabağın cinsine göre değişir koyu kek kıvamında olacak),
Tuz,karabiber,pul biber,kimyon, mutlaka kuru nane
Kabak rendelenir,içine;rendelenmiş soğan ve tüm malzemeler sırasıyla konur,karıştırılır,yağlanmış fırın kabına yayılarak fırında pişirilir
canım annem ellerine sağlık çok teşekkürler.
YanıtlaSilbal kabağın bana haber yolamış gelsin beni alsın diye geldim aldım...
yalnız gece 12 den sonra bu arabaya dönmez dimi annem...
tamam tamam iğrenç espri yaptım kabul ediyorum..gene bekliyorum annem selamlar...
ablacım nefis birşey bu hemde sağlıklı.en yakın zamande deneyeceğim.stokta bıl bol kabağım var çünkü.yanaklarından öptüm
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, bal kabaklarını yeni tükettim. Ama hep aklımda olan "nasıl olur?" diye düşündüğüm bir tarifi yapmışsın. Sonuçta mücver de kabaktan yapılıyor. Bu arada mimledim seni:)
YanıtlaSilCanim ellerine saglik sevgiler iyi hafta sonu gecirmeni diliyorum
YanıtlaSilgenelde hep tatlı olarak tüketmeye alışmışız balkabağını ama bu tarifi merak ettim, balkonumuzda Trabzon'dan gelen koskocaman bir kabak var onu kestiğimizde bunu da denemek isterim :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgili gelibolu gülcan,ortada sindirella olmadığına göre arabaya dönmez:))
YanıtlaSilaleyna,denemeni tavsiye ederim,
bengü,bence aklında kalmasın yaparsan beğeneceksin,
gülcan,mutlu hafta sonları,
handenur,o koskocaman kabağın ince bir dilimi ile denersin beğeneceğine eminim
hepinize selamlar sevgiler
Çok değişik olmuş cidden.Hep kabakla yapılanı biliriz değil mi?Ellerin dert görmesin mahire ablam...
YanıtlaSilDEĞİŞİK VE İLK DEFA DENK GELDİĞİM BİR TARİF..
YanıtlaSilELLERINIZE SAĞLIK BEREKETİ İLE AFİYETLER OLSUN..
SEVGİLERLE..
Çok değişik olmuş..Ellerinize sağlık.Görüntü de harika.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilAblacığım yine döktürmüşsün bu ne güzel görüntü böyle uzanıp alasım geldi valla:)))Degişik bir tarif denemek lazım.Ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilsevgili cahide kardeşim,gerçekten değişik ve lezzetli oluyor,
YanıtlaSildenizfeneri sevil,denemeni öneririm
paşakızı,bendende sana sevgiler,
sadeceyemek,birdilimini alsaydın
hepinize selamlar sevgiler
ellerine sağlık çok değişik görünüyor.
YanıtlaSilsevgili gökçe değişik ve lezzetli
YanıtlaSilsadece tatlısını biliyordum .
YanıtlaSilellerinize sağlık değişik bir tarif
bir dilim aldım.
Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilMutlu pazarlar...
sevgili aysemmutfakta,mücveri çorbası böreği de nefis oluyor,
YanıtlaSilpembetatlar sanada mutlu pazarlar
ay çok güzel görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba canım,ellerine saglık.
YanıtlaSilSayfamda bir Mim'in var. Kabul edersen çok sevinirim :)
sevgili cemile çok teşekkür ederim daha önce cevaplamıştım linkini eklerim
YanıtlaSilellerine sağlık çok farklı gerçekten ben de bal kabağını çok seviyorum inş. deneyeceğim.. biz bugün sabah geldik hayırlısıyla..görüşürüz inş...hoşçakal..beracan...elif...
YanıtlaSilelif evine hoşgeldin bu mücveri denemeni öneririm çok seveceksin
YanıtlaSilfirinda bal kabagi yapmak hic aklima gelmezdi dogrusu enfes görünüyor ablacim ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilNefis görünüyor, bal kabagını çok severim, eminim böylede çok lezzetli olmuştur, ellerin dert görmesin.A.e.ol.
YanıtlaSilellerine sağlık bacım.görüntü nefis.
YanıtlaSilcanım ben 2,5 kilo verdim :)
bugün sağlık kabininde tartıldım,aslında daha fazla sonuç bekliyordum evdeki tartıma göre ama olsun bunada şükür dualarınızı eksik etmeyin......
sevgili keskinli,çok eski bir tarif, eskilerin az malzemeyle ürettiklerinden, nefis oluyor,
YanıtlaSilburcunokta,teşekkür ederim,sen de A E O,
esmanur,tebrik ederim
SELAMLAR SEVGİLER
Ellerine sağlık bende balkabağı tatlısını sevmem. Bunu deneyeceğim börek gibi duruyor.
YanıtlaSilMerhaba. Hiç duymamıştım, çok ilgimi çekti. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilsevgili mahperi,kesinlikle denemelisin yufka ile de böreği yapılıyor,
YanıtlaSilbirselcim,evet ilginç ve lezzetli bir tarif
selamlar sevgiler
Ablacığım eline sağlık yine harika bir tarif vermişsin.Bende ilk defa gördüm balkabaklı mücveri mutlaka deniyeceğim. Sevgiler
YanıtlaSilslm ellerine sağlık harika görünüyor zaten eskiler çok şey bulamadıklarından olsa herşeyi denemişler .bende deneyeceğim çok severim eski tarifleri aeo
YanıtlaSilçok değişik ama güzel görünüyor tadını merakkettim doğrusu.
YanıtlaSilacaba kabak kadar güzel oluyomu
sevgili tarifdiyarı,kabak mücver çok fazla bilinmiyor ama enfes tat,
YanıtlaSilaysesueda,ben desenin gibi düşünüyorum eskiler farklıymış,
yemekyapalım,bence kasin yapmalısın çok farklı ve lezzetli
hepinize selamlar sevgiler
kızartma değil fırında hafif ve güzel olmuştur bende deneyeceğim inş.elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilçok ilginç bir tarif ellerine sağlık.deneyeceğim mutlaka
YanıtlaSilDenedim harika bir Ege tarifi, cok tesekkur ediyorum. Kurusogan yerine, tazesoganla yaptim. Cok guzel oldu, renkli ve hos bir ikram...
YanıtlaSilİnanın tadını o kadar merak ettim ki, yarın kabak alıp mutlaka deneyeceğim .Ellerinize sağlık....
YanıtlaSil