Kabak Turşusu-Reyhanlı Taze Kabak Turşusu
Kabak Turşusunun Yapılışı
Taze kabak Turşusu Nasıl Yapılır
geçtiğimiz hafta yaptığım turşular
Yaz Turşusu,Karışık Turşu
Kabak Turşusu-Reyhanlı Taze Kabak TurşusuTurşum gördüğünüz gibi açık renkli oldu :) aslında yaparken reyhan rengini daha çok verir zannetmiştim ama bu kadar renklendi
sanırım reyhanın yaprağından ziyade çiçekli uç kısımlarını kullanmamdan kaynaklandı
Kabak Turşusu-Reyhanlı Taze Kabak Turşusu
Malzemeler:
1 adet büyük boy taze Kabak,
3-4 dal taze Reyhan,
2-3 diş sarımsak,
taze defne yaprağı,
1 litrelik cam şişe
Yapılışı:
* kabağı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra istediğimiz şekilde ve büyüklükte doğrayalım,
* tercihen cam şişeye yerleştirelim,aralara sarımsak ve reyhan yapraklarını da koyalım,
* alttaki ölçülerde yetecek kadar turşu suyunu hazırlayıp kabakların üstü örtülecek ama şişeden taşmayacak kadar dolduralım, defne yaprağını da koyup kapağını kapatalım
* mümkün olduğunca serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim
1 hafta sonra taze kabak turşumuz hazır olur
genelde kullandığım turşu suyu ölçüsünü kullandım
5 litre su (ben çeşme suyunu kaynatmadan yapıyorum) ! SİZ ister hazır şişe suyu ister çeşme suyunu kaynatarak yapabilirsiniz
1 su bardağı işlenmemiş kaya tuzu
1 çay bardağı sirke (azaltılabilir)
2 yemek kaşığı(tepeleme) toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
arzu edildiği kadar diş sarımsak(biz fazla yiyemediğimiz için koku ve lezzet verecek kadar
3-5 diş koyuyoruz)
Turşunuz çok miktarda ise bu suyun malzemelerini 2 veya 3 misli hazırlayabilirsiniz
Çok merak ettim doğrusu. Taze kabak turşusu ilk kez gördüm. Ellerinize emeklerinize sağlık
YanıtlaSilcanım bende ilk kez gördüm ve duydum tadınıda çok merak ettim doğrusu ...yapan ellerin dert görmesin
YanıtlaSil