Kabak Mücveri- Mücver Yapılışı
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır
Mücver
Yaz günlerinin çok sevilen bir yemeği hatta atıştırmalığıdır bazılarımız için Kabak Mücveri
Mücver İçin Malzemeler:
4 adet kabak,
2 adet yumurta,
4 yemek kaşığı un(sulu olursa ilave edilmeli),
1 adet soğan,
yarım demet dereotu,
2 dal taze nane,
1 er çay kaşığı:
karabiber,
tuz,
kuru nane,
kimyon,
pul biber
bir fiske karbonat (isteğe bağlı)
kızartmak için sıvı yağ (fındık yağı kullanıyorum)
Kabak Mücverin Yapılışı:
Tüm malzememizi hazır ederek başlayalım :)
kabakları varsa sebze soyucu ile incecik soyalım
rende kullanılsa da ben hem parmaklarımı yormamak hem de fazla sulanmaması için rondoda parçalamayı tercih ediyorum (soğan dahil),
karıştırma kabında irice püre halindeki kabak ve soğanı,ince kıyılmış dereotu ve naneyi,yumurta,un ve baharatları karıştıralım,
tavaya yağı koyalım,ısınınca kaşık veya mini kepçe ile aynı miktarlarda hazırladığımız karışımdan dökelim,
! aman ha ısınmadan pişirme yapmaya çalışmayalım mücverimiz çok yağ çeker
alt üst edip kızartalım,kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağını çektirelim,
sarımsaklı yoğurtla servis edelim
daha önce yayınladığım farklı mücver tariflerim için linkleri tıklayabilirsiniz
çokk severim çokk ellerinize sağlık .
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM :))))
Silaslında en çok kabak yemeklerinde mücveri seviyorum. Birde yağ çekmese. Eşim yemiyor bende fazla yapamıyorum .Ellerine sağlık. Feriha hanım
YanıtlaSil