MERHABALAR,
Renk cümbüşü, lezzet dolu bir pilavım var bugün yayında
bakmak isterseniz
TÜM PİLAVLARIM BURADA
FIRINDA TAVUK KAPAMA BURADA
TAVUK KAPAMA BURADA
Tavuk kapama hem kolay hem çok lezzetli bir ana yemek diyebiliriz, daha önceleri sadece pirinç ve tavuk ile yaparken bu defa sebze de ilave ettim :)
TAVUK KAPAMAYI nasıl yapalım:
*öncelikle tavuk haşlamamız lazım ya da haşlanmış ister bütün ister parçalar halinde dolabımızda mevcut olması gerek
*kişi sayısına göre pirinci bardakla ölçüp üstüne sıcak su ve tuz koyup bekletmeliyiz,
*fırın tepsisine güzelce ama kırmadan yıkadığımız suyu süzülen pirinçleri dökmeliyiz,
*tavuk parçalarını yerleştirmeliyiz,
*isteğe göre sebzeleri dilimleyip yerleştirmeliyiz,
*1 ölçü pirince 1,5 ölçü sıcak su veya tavuk suyu konur,
*tuzu atılır,küçük parçalar halinde tereyağı konur
*210 c fırında pirinçler suyunu çekene üstü kızarana dek pişirilir
not: ben sebze olarak; domates,yeşil biber,kırmızı kapya biber kullandım
Ablaciiiiimmmm.....görüntü tek kelimeyle muhteşem.... fevkalâdenin fevkınde.... Allah nazarlardan saklasın seni maşallah...
YanıtlaSilRenkli renkli, ben bu tavuk kapamayi kaparim :) ellerine saglik.Afiyet olsun
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel .bizde sebze yemeğen bir oğul var. içim gidiyor böyle renkgarenk yemeklere
YanıtlaSilrengarenk bir yemek olmuş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilesra
gerçekten fevkalade görünüyor... inanıyorum ki tadı da öyledir.
YanıtlaSilbu da benim sebzeli pilav tarifim :)
incelerseniz çok sevinirim.
Cok nefis ellerine saglik abla
YanıtlaSil