Daha önce yayınladığım mantar yemeklerine bakmak isterseniz
MANTAR SOTE BURADA
MANTAR KIZARTMASI BURADA
Mantarlar sirkeli suda mutlaka bekletilmeli daha güzel temizlenmesi için,
özellikle sap kısımlarının içine bakılmalı temiz mi diye bir şey varsa kesilip atılmalı,
yıkama işlemi biten mantarlar istenilen boyutta kesilir veya bütün bırakılır,
az tuz ve karabiber dökülür,
fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine yerleştirilen mantarlara çok az zeytinyağı dökülür,
200 c fırında 15-20 dk kızartılır,
yoğurtla servis edilir
Ellerine sağlık. Bu yıl çok mantar var. Bizde bol bol yiyeceğiz anlaşılan fakat eşim korkuyor yemiyor :) Turşusunu çok severim.
YanıtlaSilya ben cok seviyorum bunuuuuu Ellerine saglik bi gun mantar komasina gircem kesin...
YanıtlaSilgüzel tarif ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilBeni tariflerime göz gezdirmek isterseniz unluyemektarifleri.com adresine bakabilirsiniz.
Kolay gelsin
çok güzel bir yemek..mantarın kimbilir bizim için ne kadar çok faydası vardır..elhamdülillah
YanıtlaSilesra
Madem kimbilir demişsiniz yanıtlayalım. Bilim sayesinde doğanın sırlarına ermek mümkün. İnternet sayesinde de bunlara ulaşmak. :)
SilÇıntarın faydaları :
Demir açısından zengin olması nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarında etkili olan folik asitçe de zengin. Bazı türlerinde bağışıklık sistemini arttıran kimyasal bileşikler mevcut. Yağ içermediği için protein değeri yüksektir ve rejim yemeği olarak da kullanılıyor.