DUMANI ÜSTÜNDE BUHARA PİLAVI
arşivimden harika bir pilav tarifim var
Resimden de anlaşılacağı üzere pilavım dumanı üstünde poz vermiş
Kullandığım malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 çay bardağı kadar dolmalık fıstık,
1 çay bardağı kadar kuş üzümü,
Haşlanmış et,
Kullandığım malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 çay bardağı kadar dolmalık fıstık,
1 çay bardağı kadar kuş üzümü,
Haşlanmış et,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı yenibahar,
Az miktarda tereyağı ve sıvı yağ
Az miktarda tereyağı ve sıvı yağ
Soğanı ince doğradım,havucu küçük küçük doğradım,fıstığı ilave edip az yağla kavurdum, 3 su bardağı su koydum.
Kaynayan suya pirinci ilave ettim(pirinci daha önceden az tuz ve üstünü örtecek kadar sıcak suda beklettim,yıkayıp süzdüm) pişmesine yakın yıkayıp suda beklettiğim kuş üzümlerini {{eee üzümün çöpü var değil mi}} ve etleri,toz tarçını ve yeni baharı ilave ettim ve ocağı kapattım,pilav demlendikten sonra…………
Bu tür lezzetler farklı oluyor elbette ve davet masalarına çok yakışıyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok farklı bi tarif belki iç pilav olarak ta kullanılabilir ...
YanıtlaSilİsmide cok güzel,görseli ayrı güzel,ellerine sağlık
YanıtlaSilAblacıiimmm çok güzell ellerine sağlık... pilav denince bizim için çok önemli... hele de bizim Gönen'in baldosuyla süper oluyor.... sunumunda süper olmuş
YanıtlaSilsizin yapmış olduğunuz bu güzel pilavın tadına bakmak banada nasip olmuştu,çok güzeldi..ellerinize sağlık.
YanıtlaSilesra