Bu Blogda Ara

31 Ocak 2014 Cuma

DÜDÜKLÜ TENCEREDE ET KAVURMA,KEÇİ ETİ KAVURMA




DÜDÜKLÜ TENCEREDE ET KAVURMA,KEÇİ ETİ KAVURMA
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPCANLAR,SELAMLAR :)
En kolay et kavurma yöntemini ben de denedim,kısa sürede ve başında durmadan yanma derdi yaşamadan kavurma yaptım,
Sponsorlar
en önemli kısmı ocağı çok kısık tutmak,tabii bu arada kokuyu da kontrol altında tutmakta yarar var :)
bu defa keçi eti pişirdim,biz genelde kuzu eti tercih ediyoruz,keçi eti  sanırım yöresel olarak burada fazla tutulmuyor,dolayısıyla biz de almıyoruz, bu et hediye gelince bu şekilde kavurma yaptım pilavla birlikte çok lezzetli bir yemek oldu
doğranmış,yıkanmış suyu süzülen eti düdüklü tencereye koydum,3-4 adet defne yaprağı,bir miktar tane karabiber,2 kaşık kadar zeytinyağı koyup kapağını kapatıp orta ateşte buharı çıkana dek tuttum,düdüğü yatırdıktan sonra ocağı en kısığa getirip yarım saat kadar pişirdim,etin cinsine göre süre değişebilir,
tuzunu kekiği atıp afiyetle yedik

14 yorum:

  1. Eline sağlık ablacım ben de eti bu şekilde düdüklüde pişiriyorum çok lezzetli oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kavurmayı normal tencerede sütle pişirerek kavuruyordum böyle ilk kez yaptım :)

      Sil
  2. Merhaba sitenizi severek takip ediyorum izlemeye aldim banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,teşekkür ederim,bilmukabele geleceğim :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım.. Ben keçi eti, kuzu eti yiyemiyorum.. Ama çok lezzetli görünüyor.. Şöyle lavaşa koyup, baharatlayıp, soğan filan koyup sarıp sarıp yiyeceksin.. Acıktım ben galiba..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz keçi eti hiç almıyoruz bu da hediye geldi ama kuzu etini çok severek yiyoruz
      biz de bol baharatlayıp yedik çok güzeldi

      Sil
  4. Ellerine sağlık ablam. Keçi eti hiç yemedim hayatım da. Şifaa olsu sana da :) iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,aslında önyargılı olmamak gerek galiba,
      biz de yemiyoruz ama çok beğendik :))

      Sil
  5. pişirme yönteminiz çok hoş ve pratik,zor pişen bir et olmasına rağmen kısa sürede ve yumuşacık olmuştu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. kolayca pişti değil mi defne yaprağı ve tane karabiber de lezzeti artırdı :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. Hiç su yok değil mi arkadaşım etin kendi suyuyla pişiyor?
    Enfes görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır sevgili tülin hiç su yok :) yazdığım gibi
      teşekkürler

      Sil
  8. eline sağık güzel dana etinle olurmu cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MERHABA elbette cevap veririm :) dana etiyle olur ancak biraz daha geç pişeceği için daha uzun süre ve çoook kısık ocakta pişirin,dibi tutmasın diye 1 fincana yakın su koyabilirsiniz,
      AYRICA SÜT İLE ÇOK YUMUŞAK VE LEZZETLİ KAVURMA YAPABİLİRSİNİZ ŞÖYLE Kİ;
      Ben et kavurmayı süt ilavesiyle yapıyorum ,etler hem yumuşak hem de lezzetli oluyor.Mutlaka yapan vardır ama,uygulamak isteyenler için tarif edeyim.
      Etleri küçük doğrayıp yıkadım,suyu süzülünce tencereye koydum,üstüne süt döküp ocağa koydum.Süt miktarını yaklaşık olarak 1 kg ete 1 su(küçük) bardağı süt olarak ayarlayabilirsiniz.Etin üstünden bakıldığında süt görünüyor olacak.Eti sütle birlikte kaynattım,bir müddet sonra süt kayboluyor,eti yumuşatıyor,pişmesine yakın hafif yağı çıkıyor,yağsızsa az zeytinyağı konabilir,biraz da kendi yağı ile kavurdum
      hayırlı bayramlar

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem