DÜDÜKLÜ TENCEREDE ET KAVURMA,KEÇİ ETİ KAVURMA
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPCANLAR,SELAMLAR :)
En kolay et kavurma yöntemini ben de denedim,kısa sürede ve başında durmadan yanma derdi yaşamadan kavurma yaptım,
Sponsorlar
en önemli kısmı ocağı çok kısık tutmak,tabii bu arada kokuyu da kontrol altında tutmakta yarar var :)
bu defa keçi eti pişirdim,biz genelde kuzu eti tercih ediyoruz,keçi eti sanırım yöresel olarak burada fazla tutulmuyor,dolayısıyla biz de almıyoruz, bu et hediye gelince bu şekilde kavurma yaptım pilavla birlikte çok lezzetli bir yemek oldu
doğranmış,yıkanmış suyu süzülen eti düdüklü tencereye koydum,3-4 adet defne yaprağı,bir miktar tane karabiber,2 kaşık kadar zeytinyağı koyup kapağını kapatıp orta ateşte buharı çıkana dek tuttum,düdüğü yatırdıktan sonra ocağı en kısığa getirip yarım saat kadar pişirdim,etin cinsine göre süre değişebilir,
tuzunu kekiği atıp afiyetle yedik
Eline sağlık ablacım ben de eti bu şekilde düdüklüde pişiriyorum çok lezzetli oluyor sevgiler...
YanıtlaSilben kavurmayı normal tencerede sütle pişirerek kavuruyordum böyle ilk kez yaptım :)
SilMerhaba sitenizi severek takip ediyorum izlemeye aldim banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilmerhaba,teşekkür ederim,bilmukabele geleceğim :)
SilEllerine sağlık canım.. Ben keçi eti, kuzu eti yiyemiyorum.. Ama çok lezzetli görünüyor.. Şöyle lavaşa koyup, baharatlayıp, soğan filan koyup sarıp sarıp yiyeceksin.. Acıktım ben galiba..:))
YanıtlaSilbiz keçi eti hiç almıyoruz bu da hediye geldi ama kuzu etini çok severek yiyoruz
Silbiz de bol baharatlayıp yedik çok güzeldi
Ellerine sağlık ablam. Keçi eti hiç yemedim hayatım da. Şifaa olsu sana da :) iyi geceler
YanıtlaSilteşekkür ederim,aslında önyargılı olmamak gerek galiba,
Silbiz de yemiyoruz ama çok beğendik :))
pişirme yönteminiz çok hoş ve pratik,zor pişen bir et olmasına rağmen kısa sürede ve yumuşacık olmuştu ellerinize sağlık
YanıtlaSilkolayca pişti değil mi defne yaprağı ve tane karabiber de lezzeti artırdı :) afiyet olsun
YanıtlaSilHiç su yok değil mi arkadaşım etin kendi suyuyla pişiyor?
YanıtlaSilEnfes görünüyor ellerine sağlık...
hayır sevgili tülin hiç su yok :) yazdığım gibi
Silteşekkürler
eline sağık güzel dana etinle olurmu cevap verirseniz sevinirim
YanıtlaSilMERHABA elbette cevap veririm :) dana etiyle olur ancak biraz daha geç pişeceği için daha uzun süre ve çoook kısık ocakta pişirin,dibi tutmasın diye 1 fincana yakın su koyabilirsiniz,
SilAYRICA SÜT İLE ÇOK YUMUŞAK VE LEZZETLİ KAVURMA YAPABİLİRSİNİZ ŞÖYLE Kİ;
Ben et kavurmayı süt ilavesiyle yapıyorum ,etler hem yumuşak hem de lezzetli oluyor.Mutlaka yapan vardır ama,uygulamak isteyenler için tarif edeyim.
Etleri küçük doğrayıp yıkadım,suyu süzülünce tencereye koydum,üstüne süt döküp ocağa koydum.Süt miktarını yaklaşık olarak 1 kg ete 1 su(küçük) bardağı süt olarak ayarlayabilirsiniz.Etin üstünden bakıldığında süt görünüyor olacak.Eti sütle birlikte kaynattım,bir müddet sonra süt kayboluyor,eti yumuşatıyor,pişmesine yakın hafif yağı çıkıyor,yağsızsa az zeytinyağı konabilir,biraz da kendi yağı ile kavurdum
hayırlı bayramlar