MERHABALAR CANLAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Hava serinledi,sıcak çorba içmek içimizi ne güzel ısıtır :)
ilk kez yaptığım bu çorba hem çok besleyici hem çok lezzetli oldu
kuru börülcenin haricinde yazın kuruttuğum kırmızı (kapya ) biberler, ev yapımı kesme hamurlar var
beşamel sos lezzetini ve kıvamını daha da artırdı
üstüne de tereyağınıda pul biber ve kuru nane ile kızdırıp dökünce mmm
kullandığım malzemeler:
haşlanmış kuru börülce(1 su bardağı),
ev yapımı kesme hamur(1 çay bardağı),
yazın kuruttuğum kırmızı kapya biber(1 çay bardağı),
1-1,5 litre sıcak su veya et-tavuk suyu karışımı,
BEŞAMEL SOS İÇİN :
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz
ÜSTÜNE:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber
tencerede hamurlar sıcak su ile yumuşayana dek pişirilir(8-10 dk),
haşlanmış börülceler ve kuru biberler (yıkanıp) ilave edilir,
sos tenceresinde beşamel hazırlanır,yağ ve un kavrulur,süt ilave edilir,tuzu konup çorba tenceresine yavaş yavaş konur,
yağda nane ve pul biber hafif yakılır üstüne dökülür (isteğe bağlı)
üstüne de tereyağınıda pul biber ve kuru nane ile kızdırıp dökünce mmm
kullandığım malzemeler:
haşlanmış kuru börülce(1 su bardağı),
ev yapımı kesme hamur(1 çay bardağı),
yazın kuruttuğum kırmızı kapya biber(1 çay bardağı),
1-1,5 litre sıcak su veya et-tavuk suyu karışımı,
BEŞAMEL SOS İÇİN :
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz
ÜSTÜNE:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber
tencerede hamurlar sıcak su ile yumuşayana dek pişirilir(8-10 dk),
haşlanmış börülceler ve kuru biberler (yıkanıp) ilave edilir,
sos tenceresinde beşamel hazırlanır,yağ ve un kavrulur,süt ilave edilir,tuzu konup çorba tenceresine yavaş yavaş konur,
yağda nane ve pul biber hafif yakılır üstüne dökülür (isteğe bağlı)
Değişik olmuş ferihacım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilEVET arkadaşım hem değişik hem çok güzel oldu (yani bizim için )
YanıtlaSilteşekkürler
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ablacığım eminim tadı da harikadır (olsa da içsek :)
YanıtlaSilinşallah size de pişiririm eminim çok beğeneceksiniz
Silçok güzel görünüyor ellerinize sağlık ablacığım eminim tadı da harikadır (olsa da içsek :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık büyükanneciğim tadını çok merak ediyorum. Umarım tadı güzel ve yararlı olur.Biz çok beğendik :)
YanıtlaSilAhsen
görüştüğümüz zaman inşallah bana hatırlat ahsencim
SilÇok güzele benziyor ben çorba çok severim denemek isterim ellerine sağlık cnım
YanıtlaSildamak zevki değişiktir ama biz çok beğendik
Silellerinize sağlık harika bir kış çorbası olmuş..
YanıtlaSilbakliyatlar kış yemeklerimizin baş tacı :)
SilHakikaten değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim,oldukça değişik bir lezzet çıktı :)
SilDenemek lazim, güzel görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım... ben de çok severim börülceyi... kan grubuma göre beslenme ile bi kitap okumuştum... orada a(+) lere yani bana börülce çok uygunmuş...kuru faulye yerine börülceyi tercih etmem gerektiğini öğrenmiştim
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilKuru börülce ve kesme hamurlu çorbayı ayrı ayrı çorba olarak yapıyorum ikisi bir arada da güzel görünüyor deneyelim :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSil