Bu Blogda Ara

2 Ekim 2018 Salı

Kırma Zeytin Nasıl Yapılır








Sert bir zeminde örneğin: tahta,taş gibi sert olan bir zeminde küçük bir çekiç,taş,benim yaptığım gibi küçük bir cam şişenin altı ile sadece 1 kez zeytinin üstüne vurmak yeterli
Önemli: çok sert vurulmayacak,çekirdeği kırılmayacak,suyu çıkmayacak kadar sadece bir miktar çıtlatılacak
Bir kap içine konan zeytinlerin üstünü basacak kadar su doldurulur,bu su gün aşırı değiştirilir
yaklaşık 1 hafta sonra suyun acılığı gider,bu acılık kontrol edildiğinde acı tat kalmamışsa tatlandırma yapılır

Zeytinleri koyacağımız kaba dolduralım,üstünü basacak kadar normal su koyalım,boş bir kaba geri boşaltalım(ekşisini ve tuzunu ayarladığımızda artmasın ve eksik kalmasın diye) 
zeytinlerin içine 1-2 yemek kaşığı kadar çiğ nohut atalım ki bu sayede zeytinlerimiz daha iyi ekşisin ve sararsın
bu suyun içine : (damak tadı ve sağlığa göre değişir)
yaklaşık 1 litre suya
2 tatlı kaşığı kaya tuzu,
1 tatlı kaşığı limon tuzu,
1 tatlı kaşığı  toz şeker,
limonun suyunu koyup karıştıralım zeytinlerinüstüne dökelim


6 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık Feriha Hanımcığım,ekrandan yiyesim geldi zeytinleri.Ne kadar canlı resimlerin maşAllah.Ayrıca bloga uğrayıp,bıraktığın güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. çok lezzetli görünüyorlar..

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem