Önemli: çok sert vurulmayacak,çekirdeği kırılmayacak,suyu çıkmayacak kadar sadece bir miktar çıtlatılacak
Bir kap içine konan zeytinlerin üstünü basacak kadar su doldurulur,bu su gün aşırı değiştirilir
yaklaşık 1 hafta sonra suyun acılığı gider,bu acılık kontrol edildiğinde acı tat kalmamışsa tatlandırma yapılır
Zeytinleri koyacağımız kaba dolduralım,üstünü basacak kadar normal su koyalım,boş bir kaba geri boşaltalım(ekşisini ve tuzunu ayarladığımızda artmasın ve eksik kalmasın diye)
zeytinlerin içine 1-2 yemek kaşığı kadar çiğ nohut atalım ki bu sayede zeytinlerimiz daha iyi ekşisin ve sararsınbu suyun içine : (damak tadı ve sağlığa göre değişir)
yaklaşık 1 litre suya
2 tatlı kaşığı kaya tuzu,
1 tatlı kaşığı limon tuzu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 limonun suyunu koyup karıştıralım zeytinlerinüstüne dökelim
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSiledep yahu !
SilEllerine sağlık Feriha Hanımcığım,ekrandan yiyesim geldi zeytinleri.Ne kadar canlı resimlerin maşAllah.Ayrıca bloga uğrayıp,bıraktığın güzel yorumun için teşekkür ederim.
Silçok lezzetli görünüyorlar..
YanıtlaSil