Bu Blogda Ara

9 Ocak 2017 Pazartesi

Limonlu,Cevizli,Üzümlü Şam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Limonlu,Cevizli,Üzümlü Şam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Limonlu,Cevizli,Üzümlü Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Şam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Limonlu,Cevizli,Üzümlü Şam Kurabiyesi
Şam Kurabiyesi 








daha önce yayımladığım diğer Şam Kurabiyesi tariflerime bakmak isterseniz
Üzümlü Mısırunlu Şam Kurabiyesi
Şam Kurabiyesi Tadında MUFFİNLER
Mısırunlu Üzümlü Kurabiye



2 adet yumurta ( 3 adet  konursa daha kıvamlı olur evde kalmadığı için 2 adet kullandım)
1 su bardağı yoğurt
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 Limon kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 paket 5 gr karbonat 
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağına yakın kuru üzüm

aldığı kadar un (normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak)
üstü için:
1 yumurta akı
20 adet yarım ceviz
toz şeker

TOPLAM 20 ADET

Tüm sıvı malzemeler karıştırılır,un ve kabartma tozları mutlaka elenerek ilave edilir,ceviz ve kuru üzümde konur,oldukça yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanır,mümkünse buz dolabında 10 dakika bekletilirse hamur sert olmadığı için şekil verirken ele yapışmaz
Yuvarlak şekilde fırın tepsisine yerleştirilen kurabiyelerin üstüne yumurta akı sürülür,1 tatlı kaşığı kadar toz şeker serpilir,ortalarına yarım ceviz batırılır
ön ısıtmalı fırında önce 10 dakika kadar 210 c sonraki 10 dakika 180 c sonra da içini çekene kadar 160 c pişirilir
Siz kendi fırınınıza göre sıcaklık ayarlayın her fırın farklı olabiliyor

2 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem