Oklava Tatlısı,Büzme Tatlı,Baklava Yufkası ile Baklava ve Hayırlı Bayramlar
Tüm Tatlılar Burada
Merhabalar,selam ve dua ile efendim,
Mübarek Ramazan ayı bitti,Ramazan Bayramınız huzurla,sağlıkla,sevdiklerinizle birlikte geçsin
Hazır baklavalık yufkalar elde açamayanlar için oldukça büyük kolaylık sağlıyor, ben de tatlımı bu yufkalarla yaptım,çıtır çıtır,incecik çok güzel oldu :)
Oklava Tatlısı,Baklavanın Malzemeleri:
1 tepsi için:
yarım paket yufka (bim)
125 gr tereyağı,
1 kahve fincanı fındık yağı,
250 gr iri dövülmüş ceviz içi,
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su,
yarım limonun suyu
Oklava Tatlısı,Baklavanın Yapılışı:
ortadaki resimde detayları mevcut
önce su ve şeker kaynatılır,kıvam alınca limon suyu dökülür 1--2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır
2 adet yufka dikkatlice alınır(çok ince), tezgaha konur,üstüne dövülmüş ceviz dökülür, mümkünse ince bir oklava yardımıyla rulo yapılır,hafifçe parmakla büzdürülür ve oklava çıkarılır,
fırın tepsisine yerleştirilir,tepsi dolana dek aynı işlem yapılır,
tereyağ ve fındık yağı ısıtılır yakılmaz,azar azar tepsideki yufkaların üstüne dökülür,
ön ısıtmalı 170--180 c fırında kızarana dek tutulur,
ilk sıcaklığı geçip hafifçe ılıyınca soğuyan şerbeti birden değil azar azar dökülür
Ellerine sağlık afiyetle hayırlı bayramlar sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkürler
Sil