Merhaba efendim selam ve dua ile,
Zeytinyağlı yemekler soframızın en güzel lezzetlerindendir, baklalar içini doldurunca taneleri ile çok güzel yemek veya salata yapmak mümkün :)
Mesela BAKINIZ :
ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR
1 kg bakla,
1 adet soğan,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet soğan,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
İster kabuklarından ayrılmış ister kabuklu alın,iç baklaları güzelce yıkayın
bu arada tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını kısa süre kısık ocakta soteleyin, üstüne iç baklaları koyun, 1 çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker döküp kısık ocakta baklalar sararana dek pişirin,1 su bardağı kaynar su dökerek pişene dek kaynatın
ocaktan alınca ince kıyılmış taze nane,dereotu,maydanoz ile süsleyin
not: taze sarımsakla yenmesi tavsiye edilir :)
bu arada tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını kısa süre kısık ocakta soteleyin, üstüne iç baklaları koyun, 1 çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker döküp kısık ocakta baklalar sararana dek pişirin,1 su bardağı kaynar su dökerek pişene dek kaynatın
ocaktan alınca ince kıyılmış taze nane,dereotu,maydanoz ile süsleyin
not: taze sarımsakla yenmesi tavsiye edilir :)
En sevdiğim lezzet...Sarmısaklı yoğurtla beraber ,başka yemeğe değişmem..ellerinize sağlık..
YanıtlaSil