Bu Blogda Ara

5 Eylül 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI,SİRKELİ YUVARLAMA TURŞU



daha önce yayınladığım KARIŞIK YUVARLAMA TURŞU BURADA
KIŞ HAZIRLIKLARI BURADA

Çok lezzetli ve kolay bir turşu,hele bir de benim yaptığım gibi sebzeler bahçenizden ellerinizle toplanmış,taze ve doğal olursa harika olacaktır inanın :)
sebzelerin belli bir ölçüsü yok,evde ne varsa, en çok yakışanı acılı biberler
malzemeler:
isteğe göre 4-5 diş sarımsak,
yeşil biber,
kırmızı kapya biber,
patlıcan,
yeşil domates,
önce patlıcanlar soyulur,çatalla alınacak kadar büyüklükte doğranır,tuzlu suyun içinde bekletilir,yıkanır,suyu süzülür,
diğer sebzeler de doğranır geniş bir kap içinde karıştırılır,
şişeye doldurulur,
cam şişe olursa daha sağlıklı olur,
her 850 ml şişe için:
yarım türk kahve fincanı sızma zeytinyağı,
yarım kahve fincanı sirke,
1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu,
1 fiske şeker
bu malzemeler sebzelerin üstüne dikkatlice dökülür,kapakları kapatılır,ara sıra ters yüz edilir,2-3 hafta sonra yenir

15 yorum:

  1. afiyetle yemek nasip olsun. En sevdiğim terşeu kelek ve domates turşusu..:))

    YanıtlaSil
  2. Tursularinda nefis olacak gibi ,hic zeytinyagiyla denemedim,haftasonunda bende yapsam iyi olur, yoksa senin resimlere bakip bakip dururum bütün kis boyunca :D Ellerine saglik, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Annem de hava almasın diye turşuların üzerine zeytinyağı dökerdi.İyi günlerde yenilsin,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TAZE ÇINAR YAPRAKLARINI NTOPLAYALIM, ÇOK ÇOK İYİ YIKAYALAIM.. KAYNAYAN SUYUN İÇİNE ATALIM 50 YE KADAR SAYALIM ÇIKARALIM VE BU YAPRAKLARI TÜM TURŞULARINIZIN EN ÜZERİNE EVDE YAPTIĞIMIZ ZEYTİNLERİN ÜZERİNE KAPAK GİBİ BİR KAVANOZA 4-5 YAPRAKLA KAPAK GİBİ YAPARAK KAPAKLARINI KAPATALIM.. NASIL UZUUUN SÜRE DAYANIKLI TURŞULARIMIZ ZEYTİNLERİMİZ OLACAK GÖZLERİNİZE İNANAMAYACAKSINIZ.. BENİM ANNECİĞİM VE ANNEANNECİĞİM YAPARDI ONLARDAN ALDIM BU KÜLTÜRÜ.. AFİYET ŞEKER OLSUN ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN <3 SİZİ SEVİYORUM ÇÖREK OTU ŞEFİM <3

      Sil
  4. ellerinize sağlık anlatım tarzınızla vekaliteli organik malzemelerinizle görünüm kavanozdaki bitmiş şekliyle efsaneler yaratmışsınız başarılarınız daim olsun sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı günler hoşça kalın .neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
  5. su konmuyormu bu turşu tarifine?

    YanıtlaSil
  6. nasil yani bozulma olmuyormu susuz ilk defa duydum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ FİLİZ HANIM;
      evet bozulma filan olmuyor(güneşte ve çok sıcak ortamda bırakmıyorum),hatta çok daha nefis oluyor inanın,
      4 yıldır bu yöntemle farklı sebzelerle turşu yapıyorum en ufak bir problem yaşamadım

      Sil
  7. Susuz turşuyu deneyeceğim ellerine sağlık canım...kavanozların en altına nohut koymak gerekir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tülincim dene canım çok güzel oluyor,nohut hiç denemedim

      Sil
  8. selamun aleykum
    ellerinize ve emeğinize sağlık
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  9. Çok farklı bir tarif çok merak ettim mutlaka de deneyeceğim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deneyin seveceğinizi ümid ediyorum,biz hayranız bu turşuya,teşekkür ederim

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem