Receb'in ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allah'ü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaip gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur'an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Recep ayında oruç tutmak faziletlidir.
* SÜTLÜ İRMİK HELVASI-TATLISI *
Bakmak isterseniz
SÜTLÜ İRMİK HELVASI BURADA
TAHİNLİ UN HELVASI BURADA
SÜTLÜ TATLILAR BURADA
1 paket(orta)irmik(500 gr),
250 gr margarin veya tereyağı,
2,5 su bardağı süt,
2,5 su bardağı toz şeker,
Arzuya göre fındık,çam fıstığı,hindistan cevizi vs
Aslında bilinen, daha çok kandillerde yapılan irmik helvası ama; lezzet ve görüntüsü helvadan farklı ve çoook güzel.
* SÜTLÜ İRMİK HELVASI-TATLISI *
Bakmak isterseniz
SÜTLÜ İRMİK HELVASI BURADA
TAHİNLİ UN HELVASI BURADA
SÜTLÜ TATLILAR BURADA
1 paket(orta)irmik(500 gr),
250 gr margarin veya tereyağı,
2,5 su bardağı süt,
2,5 su bardağı toz şeker,
Arzuya göre fındık,çam fıstığı,hindistan cevizi vs
Aslında bilinen, daha çok kandillerde yapılan irmik helvası ama; lezzet ve görüntüsü helvadan farklı ve çoook güzel.
Tereyağı
ve süt mükemmel bir lezzet ve kıvam veriyor.
Tereyağı eriyince irmik ilave edip birlikte hafif esmerleşene kadar kavurmak gerek arzuya göre ceviz, fındık, çam fıstığı ile kavrulabilir.
Diğer tarafta süt ve şeker eritilir hafif ılık olacak,irmik rengi hafif esmerleşince ocak kısılarak şekerli ılık süt ilave edilir,tahta kaşıkla karıştırıp kapağı kapatılır.Sütü çekince tekrar karıştırılır,ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır.daha sonra da şekil verilir ve süslenir.Dondurma kaşığıyla şekil vermesi oldukça kolay
Tereyağı eriyince irmik ilave edip birlikte hafif esmerleşene kadar kavurmak gerek arzuya göre ceviz, fındık, çam fıstığı ile kavrulabilir.
Diğer tarafta süt ve şeker eritilir hafif ılık olacak,irmik rengi hafif esmerleşince ocak kısılarak şekerli ılık süt ilave edilir,tahta kaşıkla karıştırıp kapağı kapatılır.Sütü çekince tekrar karıştırılır,ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır.daha sonra da şekil verilir ve süslenir.Dondurma kaşığıyla şekil vermesi oldukça kolay
AFİYET ŞİFA OLSUN
Bugün en çok yemek istediğim tatlı ellerinize sağlık Mahsuru yoksa isminizi öğrenebilirmiyim Sizi tanımak isterim
YanıtlaSilTANIŞALIM :))))SEVİNİRİM
SilEllerine saglik, hemen giriyorum mutfaga
YanıtlaSilKESİNLİKLE YAPMIŞSINDIR :)))
SilHAYIRLI KANDİLLER DİLERİM.HELVA TECİHİMDİR:)ELİNİZE SAGLIK.G+
YanıtlaSilHAYIRLI KANDİLLER :)))
SilEllerinize sağlık
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM
Silhayırlı regaiplerimiz olsun. ALLAH ramazana ermemizi nasip etsin.
YanıtlaSilAMİN,İNŞALLAH
SilNice Hayırlı kandiller olsun inşallah, ellerinize sağlık çok güzel Allah kabul etsin
YanıtlaSilamin,tekrarına ermek nasip olsun cümlemize :)
SilAnnem de sırf sütle yapar, ben 1'e 1 oranda koyarım ama her şekilde çok severiz. Kandilin tekrar mübarek olsun ablacım, ellerine kollarına sağlık..
YanıtlaSilben senin gibi 1 e 1 deneyeyim bir sonrakine inşallah :))
SilCanım nasıl çekti. Nefis olmuş. Ellerine sağlık ablacım. Geçmiş kandilini de kutlarım. :) Sevgiler.
YanıtlaSilikram edemediğim için üzüldüm :(
Silsevgiler
Çok severiz ellerine sağlık ablam
YanıtlaSilsevilecek bir lezzet değil mi :)
SilEllerine sağlık ablacım çook severiz hele eşim bayılır..:)
YanıtlaSilIrmik helvasini ben de sutlu yaparim, elinize saglik, nefiss
YanıtlaSilmübarek aylar mübarek gecelerimiz bereketli olsun..tatlınız çok güzel
YanıtlaSil