Bu Blogda Ara

5 Mayıs 2014 Pazartesi

KIYMALI ARAKA BEZELYE YEMEĞİ


DİĞER *SEBZE YEMEKLERİM* BURADA

KIYMALI,HAVUÇLU,PATATESLİ TAZE ARAKA BEZELYE YEMEĞİ
ARAKA mı BEZELYE mi ?
benim bilgilerime göre bu yani kabuğundan ayrılarak taneleri pişiyorsa ARAKA BEZELYE,
kabuklarıyla birlikte pişirilen yenen çeşidi ise SULTANİ BEZELYE dir.

Mevsimin ilk arakasını pişirdim,nasıl güzel bir lezzet, inanın hayran olduk,hatta eşim; ben çok doydum ama biraz daha yemek istiyorum dedi :))
1 kg araka bezelye (kabuklu) ayıklanınca yarıya düşüyor,
1 adet soğan,
2 adet domates,
150-200 gr kıyma (isteğe bağlı ),
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 adet havuç,
1 adet patates,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker
pişirilişini de sabah paylaşacağım

19 yorum:

  1. Ellerinize sağlık afiyet olsun tazesi de çok lezzetli oluyor.Ben zeytinyağlı seviyorum etle pek aram yok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,gerçekten tazesi çok lezzetli oluyor :)

      Sil
  2. Bende araka diyebilirim bu halini,bizim de çok sevdiğimiz bir yemektir .Ellerinize Sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ben çok severim. Eşim pek sevmesede. ara ara yapıyorum.:)

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok severim. Ellerine sağlık ablacım. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık ablacım.Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar seldacım,
      teşekkür ederim bilmukabele sevgiler

      Sil
  6. Ohh nasılda canlı görünüyor ellerine sağlık ablacım çok severim, hele taze yaprak bezelyeye bayılırım..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rengi capcanlı değil mi ? yaprak bezelye bulamadım pazarda :(

      Sil
  7. Çocukluğumun en güzel lezzeti çok severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık ablacım. Bezelyeyi çoğu kişi sever. Mükemmel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. yeni bir bilgi öğrenmiş oldum sayenizde..
    çok lezzetli bir yemekti gerçekten..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem