Sayfalar
▼
5 Mayıs 2014 Pazartesi
KIYMALI ARAKA BEZELYE YEMEĞİ
DİĞER *SEBZE YEMEKLERİM* BURADA
KIYMALI,HAVUÇLU,PATATESLİ TAZE ARAKA BEZELYE YEMEĞİ
ARAKA mı BEZELYE mi ?
benim bilgilerime göre bu yani kabuğundan ayrılarak taneleri pişiyorsa ARAKA BEZELYE,
kabuklarıyla birlikte pişirilen yenen çeşidi ise SULTANİ BEZELYE dir.
Mevsimin ilk arakasını pişirdim,nasıl güzel bir lezzet, inanın hayran olduk,hatta eşim; ben çok doydum ama biraz daha yemek istiyorum dedi :))
1 kg araka bezelye (kabuklu) ayıklanınca yarıya düşüyor,
1 adet soğan,
2 adet domates,
150-200 gr kıyma (isteğe bağlı ),
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 adet havuç,
1 adet patates,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker
pişirilişini de sabah paylaşacağım
Ellerinize sağlık afiyet olsun tazesi de çok lezzetli oluyor.Ben zeytinyağlı seviyorum etle pek aram yok :))
YanıtlaSilteşekkür ederim,gerçekten tazesi çok lezzetli oluyor :)
SilBende araka diyebilirim bu halini,bizim de çok sevdiğimiz bir yemektir .Ellerinize Sağlık.
YanıtlaSilaynen :)))
Silteşekkürler
ellerine sağlık ben çok severim. Eşim pek sevmesede. ara ara yapıyorum.:)
YanıtlaSilöyleyse biz şanslıyız ikimizde seviyoruz :)))
SilÇok ama çok severim. Ellerine sağlık ablacım. :)
YanıtlaSilben de çok seviyorum :))))
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık ablacım.Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
merhabalar seldacım,
Silteşekkür ederim bilmukabele sevgiler
Elinize saglik, cok severim..
YanıtlaSilteşekkürler :))
SilOhh nasılda canlı görünüyor ellerine sağlık ablacım çok severim, hele taze yaprak bezelyeye bayılırım..:)
YanıtlaSilrengi capcanlı değil mi ? yaprak bezelye bulamadım pazarda :(
SilÇocukluğumun en güzel lezzeti çok severim ellerine sağlık
YanıtlaSilşimdi değil mi ?
SilEllerine saglik, muhtesem görünüyor
SilEllerine sağlık ablacım. Bezelyeyi çoğu kişi sever. Mükemmel görünüyor
YanıtlaSilyeni bir bilgi öğrenmiş oldum sayenizde..
YanıtlaSilçok lezzetli bir yemekti gerçekten..ellerinize sağlık