ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Mevsiminde yeterince barbunya alıp ayıklayıp derin dondurucuya
koyuyorum,özellikle acelem olduğunda dondurucudan çıkarıp kısa sürede
pişiriyorum,zeytinyağlı olduğu için de çok lezzetli oluyor.
1 adet ince doğranmış soğan,
1 adet doğranmış havuç,
3 çorba kaşığı rende domates(yazdan)ve
zeytin yağını kısa süre kavurdum,
üstüne yıkadığım barbunyaları ve 1 kesme şeker koydum,kısık
ateşte bir müddet barbunyaların yumuşamasını bekledim az miktarda sıcak su
ilave ettim en son da tuzunu koyup ocağı kapattım.Herhalde yanında pilav
olmazsa olmazlardan.
Ellerine sağlık canım.. Ben de koyuyorum dondurucuya.. Gerçektende kurtarıcı.. Çok güzel görünüyor.. Afiyetler olsun size:)) Sevgiyle hayırlı akşamlar..
YanıtlaSilBendede pilav var. sen gönder barbunyayı.. Eşim çok sever fakat bana dondurucuya koydurtmuyor .:(
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli görünüyor bende çok severim ve yaparım :)
YanıtlaSilpek severim ablacım ellerine sağlık..
YanıtlaSilafiyet şifa olsun..
Çok severim ablam ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık nefis görünüyor. Ben de yazdan bolca dondurucuya koyuyorum barbunyaları. Dar zamanlarda inanılmaz bir kurtarıcı oluyor dediğiniz gibi. Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmm...:))
YanıtlaSilEşime bir kere yapmıştım ama beğenmedi :/ Çok zor beğeniyor yemekleri :/ işim zor. Ellerine sağlık ablacım ,bol şifalı olsun :)
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilenn enn ennn sewdiğimmm..:)
YanıtlaSilyanına da pilav cacıkk,,ohh miisssss
ellerine sağlıkkk ablacımm...
öperimm
Ellerine sağlık ablacım…
YanıtlaSilDondurucumda mutlaka bulundururum hatta bazen abartıp barbunyayı 30 kilo aldığım olmuştur …
Ablam benim ev ve annemin dondurucularında saklanmak üzere hem zeytinyağlı oluşu hemde lezzeti tartışılmaz ..
Elbetteki yanına en çok yakışan yarenlik edeni de pilav afiyetler olsun …
Sevgilerimle...
Cok seviyorum bu yemeği helede siz yapmissaniz ellerinize saglik
YanıtlaSilSugibi10
Çook severim barbunyayı ellerine sağlık ablacım..Nazo
YanıtlaSil