İNCİR REÇELİ
MERHABALAR CANLAR
Eylül ayı da bitti,ekim ayına girdik,havalar serinlemeye başladı,kış mevsimi yaklaştı:) kış hazırlıklarına devam ediyoruz,ömrümüz ve nasibimiz varsa yaptıklarımızı inşallah yeriz,yediririz:)
malum taze incirler bitti,kurumaya başlayan incirlerden az miktarda reçel yaptım,öylesine lezzetli oldu ki tek problem az yemek gerek çünkü oldukça bol kalorili,enerji verici
Adana,Osmaniye yöresinde susamlı incir reçeli yapılıyor sanırım 1-2 kez oradan hediye geldi ben de ona benzetmeye çalıştım
20 adet incir,
1,5 su bardağı su,
1 su bardağı şeker,
yarım çay kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı susam,
1 küçük parça limon tuzu
üst resimde görüldüğü gibi incirleri leğende su içinde bekletip üzerindeki toz,tüy vs den arındırmak için güzelce yıkadım,
küçük parçalar halinde doğradım,
tencereye su,tereyağı ve şekeri koyup kaynattım,
incirleri ilave edip birlikte incirler yumuşayana kadar kaynatılır,
kıvama geldiğinde limon tuzu konur 1-2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır,
susamı ilave edip sıcakken kavanoza konur
NOT: REÇEL KIVAMI NASIL ANLAŞILIR?
kaynama esnasında 1 kaşık reçel porselen veya cam bir tabağa konur,soğuk ortamda ya da buzdolabında bekletilir,tabak içindeki sıvılığına bakılır,ya da 1 damla reçel suyu elimizin baş parmağının tırnak üstüne dökülür akmıyor düz duruyorsa olmuştur
Hayırlı akşamlar, çok nefis ve leziz görünüyor. İnsanın iştahını kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
nefis görünüyor. Şuan evde incir olsaydı hemen yapardım Ellerine sağlık ablacığım.En yakın zamanda yapmalı...
YanıtlaSilSAYIN FUATGENCAL;
YanıtlaSilsize de hayırlı akşamlar,beğenmenize sevindim, teşekkür ederim
sevgili merhaba,
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,en kısa zamanda yaparsın inşallah
selamlar sevgiler
Ellerinize sağlık,susamlı nefis görünüyor.Bende bu sene ilk kez taze incirden yaptım.Afiyetle tüketin inşallah..
YanıtlaSilEllerinize sağlık,susamlı nefis görünüyor.Bende bu sene ilk kez taze incirden yaptım.Afiyetle tüketin inşallah..
YanıtlaSilya uzun zaman oldu incir reçeli yemedim nefis gözüküyor
YanıtlaSilsevgili birincisin,
YanıtlaSilteşekkür ederim,taze incirden de çok nefis oluyor:)
sevgili mine;
öyleyse hemen yapıp yemelisin.)
selamlar sevgiler
yaa bayıldım ben bu görüntüye canım.o kadar güzelki sanki ekrandan fırlayacak gibi.kelebeklerde ayrıca güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilharika görünüyor. tatlı niyetine yenir bu güzellikler :) ellerine emeklerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilsusam fikrine bayıldım,bir daha ki sefere öyle denemeli,ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilgörüntü çok güzel eminim tadıda güzeldir. Allahım Afiyetle yemek nasip etsin.
YanıtlaSilallahım afiyetle yemek nasip etsin çok güzel gözüküyor..
YanıtlaSilBayılırım bayılırımmmm, ama hiç böylesini görmemiştim :) Ellerine sağlık, nefis.
YanıtlaSilsevgili mutfağabuyrun;
YanıtlaSilbeğenin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim:)evet kelebekler harikalar:)
sevgili şehrinaz;
dediğin gibi tatlı niyetine bir çatal alıp bırakıyoruz:)
selamlar sevgiler
sevgili anneeligibi;
YanıtlaSilsusamlı çok daha hoş oluyor,hem görüntüsü hem yemesi:)))
sevgili saniyesultan;
amiin inşallah,yiyene şifa olur:)
selamlar sevgiler
ciao cara,ti ringrazio che sei passata da me e ricambio! ottima ricetta, brava! mi sono iscritta ,se vuoi ricambia,cosi non ci perdiamo di vista, ciao!
YanıtlaSilFeriha ablacım; sağlık ve afiyette olduğunu umuyor ve ümit ediyorum..Bir incir reçeli, bir de taze üzüm reçeli beni alır götürür, taa çocukluğuma, anneanneme, anılarıma. Yine götürdü, ellerine sağlık, bereketi bol olsun inşallah..
YanıtlaSilsevgili leylanınkahvedükkanı;
YanıtlaSilinan adanadan gelene kadar bende böylesini görmemiştim:)
sevgiler
sevgili giovanna vanna;
YanıtlaSilteşekkürler
sevgili lezzetlisomunlar;
YanıtlaSilsağlık sorunlarıma rağmen afiyette olmak için reçellerle uğraşıyorum:)terapi gibi geliyor bana
sevgilerimle
haaariiikaaa bir şey bu ellerinize sağlık
YanıtlaSil