TARİF BANA AİT YANİ DOĞAÇLAMA:)LEZZET GARANTİLİ
MERHABALAR,HAYIRLI BİR HAFTA GEÇİRMENİZİ DİLERİM,HAFTAYA TATLIYLA BAŞLAYALIM,TATLI DEVAM EDELİM İNŞALLAH:))
1 adet yumurta,
1 çay bardağı(ince belli)fındık yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
2 çorba kaşığı irmik,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı silme karbonat,
1 paket vanilya,
5,5-6 çay bardağı un(yumurtanın ve çay bardağının büyüklüğüne göre azaltma veya artırma olabilir),
içine koymak için irice kırılmış ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
ŞERBETİ İÇİN;
4 çay bardağı(ince belli) şeker
4,5 çay bardağı su
**şeker miktarı isteğe göre artırılabilir
malzemeler karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir,bu arada su ve şeker kaynatılır,soğumaya bırakılır
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde inceltilir veya benim yağtığım gibi kurabiye kalıbının içine hamur yayılır,ortasına ceviz parçacıkları konur ve kapatılır,ters çevrilip fırın tepsisine yerleştirilir( tepsinin yağlanmasına gerek yok),ön ısıtmalı fırında hfif kızarana dek pişirilir,
sıcak tatlının üzerine soğumaya başlamış olan şerbet dökülür ,bir müddet sonra tatlılar ters çevrilir,daha iyi şerbet çekmesi sağlanır
1 gün sonra yemenizi tavsiye ederim,biz dayanamadık hemen yedik şerbetini çekmiş çok beğendik ancak ertesi günü yediğimizde inanamadık çok çoook daha mükemmel olmuş:))
NOT:bu tatlının malzemeleri benim evimde olan ya da kalan miktar ve çeşitlerden oluştu,yani biraz ondan biraz bundan ama çook güzel oldu
tavsiyemdir!!!!
Rahmetli anneannecim ne güzel yapardı bu tatlıyı.. onu hatırladım birden.. ellerinize sağlık.. mis gibi olmuş..
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok nefis görünüyor.Ben hep zeytinyağıyla yaparım hiç margarin kullanmam.Sevgiler:)
YanıtlaSilablacim selamlar uzun zamandir yazamadim bir ziyaret edeyim demistim süper tarifler eklemissin yine ellerine saglik
YanıtlaSilblogunun yan tarafina facebbok da bizi bulun karesini koymussun ya o tarifin üzerini biraz kapatiyor tarif okunmuyor haberin olsun sevgiler
Ben hayatımda yediğim en lezzetli kalburabastının, bir yakınımın zeytinyağıyla yaptığı olduğunu gayet net hatırlıyorum ablacım. Eminim kıtır kıtır ve çok lezzetlidir fındık yağlısı da.. Margarin hiç şart değil bu tatlıda yani. Ellerine sağlık, iyi haftalar dilerim..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIMM ABLACIMM:)
YanıtlaSilÇOK HOŞŞ GÖRÜNÜYOR:)
MUTLU HAFTALAR DİLERİM..
SEVGİLER..
:)
Çok sevdiğim bir tatlı. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilferiha abla napmışsın sen bu nasıl bir lezzet,ağzım sulandı,ellerine sağlık o şekilli kaşığı nerden bulabilirim??
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.
YanıtlaSiltek kelime ile harika görünüyor ellerine sağlık ablacığım.Margarinsiz bir tatlı olmasıda ayrıca güzel
YanıtlaSilAllahtan şimdi şekerpare yiyiyorum da canım çekmedi ablacım:))
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık.
Canım ellerine sağlık şahane görünüyor,margarinsiz olmasıda süper sevgiler..
YanıtlaSilgörüntüye bayıldım.elinize saglık nefisss olmuşşş..
YanıtlaSilellerinize sağlık büyükanneciğim
YanıtlaSilçok güzel görünüyor
mis gibi olmuş
daha önce bundan denememiştim
bizde sizin dediğiniz salçalı
kurabiyeden yaptık
ahsenden sevgiler...
ahsen
ellerine sağlık canım..çok severim bu tatlıyı ..afiyet şifa olsun sizlere.
YanıtlaSilsevgili seçil yemek aşkı;
YanıtlaSilanneannene rahmetler olsun inşallah,teşekkür ederim
sevgili pembekekik;
teşekkür ederim,ahh margarini hayatımızdan çıkarabilsek değil mi?
selamlar sevgiler
sevgili keskinli;
YanıtlaSilayşecim evet yaa çoktandır uğramadın özlemiştim seni:(
sevgili lezzetli somunlar;
tabiki margarin şart değil ama maalesef çok fazla miktarda kullanılıyor:( zeytinyağı başlı başına şifa:)
selamlar sevgiler
sevgili birtutamkekik;
YanıtlaSilçok teşekkür ederim o senin hoş görüşündür eminim :)
sevgili yemeksevdam;
sevilmeyecek gibi değil ki:)
selamlar sevgiler
Ellerine saglık tarifin harika gözüküyo arkadaşım
YanıtlaSilsevgili ehlikeyf;
YanıtlaSilahh miyasecim ben ne yaptığımı bir bilsem hatta yine yapabilsem:)) kalıbım medineden hediye geldi
sevgili derya;
çok teşekkür ederim:)
sevgili merhaba;
sağolasın beğendiğin için:) evet margarini mümkün mertebe kullanmamak lazım diye düşünüyorum
selamlar sevgiler
sevgili papatyaprenses;
YanıtlaSilahh iyi ki şekerpare yiyorsun da canın çekmemiş:)çok teşekkür ederim
sevgili tarifkolik;
margarinden uzak durmak gerek
sevgili hünerlieller;
lezzeti görüntüsünden çok daha iyiydi:)
selamlar sevgiler
Annem merhaba son 4 tarifini sırayla "çorbalarımız" etkinliğine, "yöresel lezzetler" etkinliğine, "porselen demlik çay saati" etkinliğine ve "çay,kahve bahane" etkinliğimize gönderdim senin adına,,,çok teşekkürler ellerine emeğine sağlık,düşünmen bile yeter,öpüyorum seni selamlar :)
YanıtlaSilGene ALMAMI istediğin tariflerin olursa söylersen alırım...
YanıtlaSilTarifin kalbura bastı yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler tekrar beklerim harika bir tarif kazandırdın etkinlige her zamanki gibi.
YanıtlaSileveeeet o lezzeti unutmak ne mümkün,dayanamak çok zor böyle bir lezzete.Harikaaa ötesi süper güzel yani :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerne saglık abla miss miss ❤
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım çok severim ...
YanıtlaSilKalıplarla da harika olmuş...
Sevgilerimi bıraktım...
Sivasta hurma tatlisi olmadan bayram olmaz , kalipla dahada güzel olmus, ellerine saglik
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefisss ☺☺☺
YanıtlaSilAcaba irmik koymasak nasıl olur
YanıtlaSilirmik tatlının kıvamı için gerekli diye koydum,hamuru daha yumuşak,gevşek yapar, dolayısıyla ağızda dağılır
Silama siz aynı ölçüyü irmik koymadan deneyebilirsiniz,irmik miktarı kadar un ilave edersiniz,kolay gelsin