Bu Blogda Ara

9 Nisan 2012 Pazartesi

MARGARİNSİZ,SIVIYAĞLI KALBURA BASTI TATLISI(CEVİZLİ)





MARGARİNSİZ,SIVIYAĞLI VE CEVİZLİ KALBURA BASTI TATLISI

TARİF BANA AİT YANİ DOĞAÇLAMA:)LEZZET GARANTİLİ


MERHABALAR,HAYIRLI BİR HAFTA GEÇİRMENİZİ DİLERİM,HAFTAYA TATLIYLA BAŞLAYALIM,TATLI DEVAM EDELİM İNŞALLAH:))

1 adet yumurta,

1 çay bardağı(ince belli)fındık yağı,

1 çay bardağı yoğurt,

2 çorba kaşığı irmik,

2 çorba kaşığı tereyağı,

1 çay kaşığı silme karbonat,

1 paket vanilya,

5,5-6 çay bardağı un(yumurtanın ve çay bardağının büyüklüğüne göre azaltma veya artırma olabilir),

içine koymak için irice kırılmış ceviz
ŞERBETİ İÇİN;

4 çay bardağı(ince belli) şeker

4,5 çay bardağı su

**şeker miktarı isteğe göre artırılabilir

malzemeler karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir,bu arada su ve şeker kaynatılır,soğumaya bırakılır

hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde inceltilir veya benim yağtığım gibi kurabiye kalıbının içine hamur yayılır,ortasına ceviz parçacıkları konur ve kapatılır,ters çevrilip fırın tepsisine yerleştirilir( tepsinin yağlanmasına gerek yok),ön ısıtmalı fırında hfif kızarana dek pişirilir,

sıcak tatlının üzerine soğumaya başlamış olan şerbet dökülür ,bir müddet sonra tatlılar ters çevrilir,daha iyi şerbet çekmesi sağlanır

1 gün sonra yemenizi tavsiye ederim,biz dayanamadık hemen yedik şerbetini çekmiş çok beğendik ancak ertesi günü yediğimizde inanamadık çok çoook daha mükemmel olmuş:))

NOT:bu tatlının malzemeleri benim evimde olan ya da kalan miktar ve çeşitlerden oluştu,yani biraz ondan biraz bundan ama çook güzel oldu

tavsiyemdir!!!!

31 yorum:

  1. Rahmetli anneannecim ne güzel yapardı bu tatlıyı.. onu hatırladım birden.. ellerinize sağlık.. mis gibi olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.Ben hep zeytinyağıyla yaparım hiç margarin kullanmam.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. ablacim selamlar uzun zamandir yazamadim bir ziyaret edeyim demistim süper tarifler eklemissin yine ellerine saglik
    blogunun yan tarafina facebbok da bizi bulun karesini koymussun ya o tarifin üzerini biraz kapatiyor tarif okunmuyor haberin olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben hayatımda yediğim en lezzetli kalburabastının, bir yakınımın zeytinyağıyla yaptığı olduğunu gayet net hatırlıyorum ablacım. Eminim kıtır kıtır ve çok lezzetlidir fındık yağlısı da.. Margarin hiç şart değil bu tatlıda yani. Ellerine sağlık, iyi haftalar dilerim..

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIMM ABLACIMM:)
    ÇOK HOŞŞ GÖRÜNÜYOR:)
    MUTLU HAFTALAR DİLERİM..
    SEVGİLER..
    :)

    YanıtlaSil
  6. Çok sevdiğim bir tatlı. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. feriha abla napmışsın sen bu nasıl bir lezzet,ağzım sulandı,ellerine sağlık o şekilli kaşığı nerden bulabilirim??

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. tek kelime ile harika görünüyor ellerine sağlık ablacığım.Margarinsiz bir tatlı olmasıda ayrıca güzel

    YanıtlaSil
  10. Allahtan şimdi şekerpare yiyiyorum da canım çekmedi ablacım:))

    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık şahane görünüyor,margarinsiz olmasıda süper sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. görüntüye bayıldım.elinize saglık nefisss olmuşşş..

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık büyükanneciğim
    çok güzel görünüyor
    mis gibi olmuş
    daha önce bundan denememiştim
    bizde sizin dediğiniz salçalı
    kurabiyeden yaptık
    ahsenden sevgiler...
    ahsen

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım..çok severim bu tatlıyı ..afiyet şifa olsun sizlere.

    YanıtlaSil
  15. sevgili seçil yemek aşkı;
    anneannene rahmetler olsun inşallah,teşekkür ederim
    sevgili pembekekik;
    teşekkür ederim,ahh margarini hayatımızdan çıkarabilsek değil mi?
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  16. sevgili keskinli;
    ayşecim evet yaa çoktandır uğramadın özlemiştim seni:(
    sevgili lezzetli somunlar;
    tabiki margarin şart değil ama maalesef çok fazla miktarda kullanılıyor:( zeytinyağı başlı başına şifa:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  17. sevgili birtutamkekik;
    çok teşekkür ederim o senin hoş görüşündür eminim :)
    sevgili yemeksevdam;
    sevilmeyecek gibi değil ki:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Ellerine saglık tarifin harika gözüküyo arkadaşım

    YanıtlaSil
  19. sevgili ehlikeyf;
    ahh miyasecim ben ne yaptığımı bir bilsem hatta yine yapabilsem:)) kalıbım medineden hediye geldi
    sevgili derya;
    çok teşekkür ederim:)
    sevgili merhaba;
    sağolasın beğendiğin için:) evet margarini mümkün mertebe kullanmamak lazım diye düşünüyorum
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  20. sevgili papatyaprenses;
    ahh iyi ki şekerpare yiyorsun da canın çekmemiş:)çok teşekkür ederim
    sevgili tarifkolik;
    margarinden uzak durmak gerek
    sevgili hünerlieller;
    lezzeti görüntüsünden çok daha iyiydi:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Annem merhaba son 4 tarifini sırayla "çorbalarımız" etkinliğine, "yöresel lezzetler" etkinliğine, "porselen demlik çay saati" etkinliğine ve "çay,kahve bahane" etkinliğimize gönderdim senin adına,,,çok teşekkürler ellerine emeğine sağlık,düşünmen bile yeter,öpüyorum seni selamlar :)

    YanıtlaSil
  22. Gene ALMAMI istediğin tariflerin olursa söylersen alırım...

    YanıtlaSil
  23. Tarifin kalbura bastı yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler tekrar beklerim harika bir tarif kazandırdın etkinlige her zamanki gibi.

    YanıtlaSil
  24. eveeeet o lezzeti unutmak ne mümkün,dayanamak çok zor böyle bir lezzete.Harikaaa ötesi süper güzel yani :)

    YanıtlaSil
  25. Ayten ayhan kaplan25 Temmuz 2014 14:37

    Ellerne saglık abla miss miss ❤

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık ablacım çok severim ...
    Kalıplarla da harika olmuş...
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
  27. Sivasta hurma tatlisi olmadan bayram olmaz , kalipla dahada güzel olmus, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık nefisss ☺☺☺

    YanıtlaSil
  29. Acaba irmik koymasak nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. irmik tatlının kıvamı için gerekli diye koydum,hamuru daha yumuşak,gevşek yapar, dolayısıyla ağızda dağılır
      ama siz aynı ölçüyü irmik koymadan deneyebilirsiniz,irmik miktarı kadar un ilave edersiniz,kolay gelsin

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem