Bu Blogda Ara

23 Ocak 2010 Cumartesi

FIRINDA KUZU TANDIR



RESMİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK ÜSTÜNE TIKLAYINIZ


FIRINDA KUZU TANDIR


Şöyle nar gibi tandırda kızarmış et olsa da yesek diye aklımıza gelince ben de evdeki şartlarla yapmaya çalıştım gerçeği gibi olmasa da çok lezzetli oldu
1 adet kuzu ön kol yetti
Eti güzelce yıkayıp düdüklü tencereye koydum üstünü basacak kadar kaynar su ve 1 adet kabuğu soyulmuş baş kısmı 4 e bölünmüş soğanla birlikte ocağa koyup eti dağılmayacak kadar pişirdim
Et için püf noktası:eğer etin lezzetli olmasını istiyorsak mutlaka sıcak kaynar su ile haşlamalıyız çünkü:etin üstüne sıcak su döküldüğünde etin üstünde koruyucu bir tabaka oluşur böylelikle etin kendi suyu içinde kalır ve lezzetli olur
Eğer et suyu kullanmak istiyorsak o zaman et soğuk su ile haşlanır lezzet suyuna geçer
Et pişerken veya haşlanırken tuz atılmaz en son atılır,önce atılırsa et pişmez sert olur
Haşlanan eti ve 1 adet patatesi fırın kabına koyup etin üstüne 2 kaşık kadar domates rendesi, kekik,pul biber döküp kızgın fırında et nar gibi olana dek tuttum
Yanına et suyunu kullanarak bol domatesli(domates rendesi) bulgur pilavı pişirdim
Harika lezzetli oldu

31 yorum:

  1. Ya muhteşem bir yemek olmuş.maşaallah sana ablam pek bir mahiresin.ellerin dert görmesin.Allaha emanet ol...

    YanıtlaSil
  2. estağfirullah cahidecim,sende ALLAHa emanet ol

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, Harika görünüyor. Deniyeceğim mutlaka. Gerçekten gerçek et ve kemik suyuna yapılan pilavlar gibisi yok.

    YanıtlaSil
  4. sevgili bengü deneyin mutlaka çok lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık.. nefis görünüyor..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. mmm ziyafet vr nefis görünüyor hayirli aksamlar canim
    (sisenin icinde yagli bir karisim)

    YanıtlaSil
  7. ablacim enfes görünüyor elinden ucan kacan kurtulamiyor masallah ellerine saglik

    ablam dogru hatirliyorsun evet mimlere katilmiyorum düsündügün icin sagol canim sevgiler

    YanıtlaSil
  8. SLM ellerine sağlık canım bu ne güzel görüntü. pilavla harika olmuştur eminim aeo

    YanıtlaSil
  9. Canim tariflerini yayinladim,ellerine saglik.Katildigin icin cok tesekkür ederim,yine beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık, muhteşem görünüyor, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  11. mrb.kuzu tandır muhteşem.bana kurban bayramlarında annemin yaptığı ekmek fırınlarında pişirilen suraya(ege bölgesinde manisa dolaylarında yapılır)benziyor.iç pilavlı olur.muhteşemdir.kuzunun ön koluyla kaburgalarından yapılır.o lezzeti bildiğim için sizin yaptığınızında tadını hissedebiliyorum.afiyet olsun.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. mrb biraz önce yorum yazdım ama ismimi(blogcu adımı)yazmayı unuttum.ben flowerrose.blogc.com adresndeyim.yalnız siz blogcudan buraya taşındınız.hayırlı olsun.size ulaşabilmek için blogspottan adres alacağım.bu aralar çok fazla ziyaret edemiyorum.kusura bakmayın.egeden selamlar.

    YanıtlaSil
  13. sevgili flowerosse uzun zamandır görüşemiyoruz seninle, iyisindir umarım blogcudan blogspota ulaşmakta bir sorun olmuyor,mail at görüşelim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. öf öf öf ablacım nefis olmuş hele resme tıklayıp büyüyünce tabağı çekip alasım geldi ellerine sağlık afiyet bal şifa olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. serpilcim çok teşekkür ederim resim büyüdüğünde daha farklı görünüyor benden de sana sevgiler

    YanıtlaSil
  16. şahane görünüyor nerdeyse ekrana yapıştım et yemeklerini çok severim bloğunuza ilk defa girdim ama muhteşem tarifler var harikasınız ellerinize sağlık afiyetle kalın

    YanıtlaSil
  17. sevgili yemekyapalım,,çok teşekkür ederim çok naziksiniz herzaman beklerim, sevgiler

    YanıtlaSil
  18. selam canım bugün mim cevaplarımı yayıonlıyorum bakabilirsin gecikme için özürdilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Gayet güzel olmuş.eline sağlık

    YanıtlaSil
  20. selamlar arkadaşım,yeni yerin hayırlı olsun,güzel tariflere devam demişsin eline sağlık hepsi de çok güzel sevgilerle
    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar..Yemede yanında yat olmuş:)Ellerinize sağlık..Harika olmuş bayıldım:)Kucak dolusu sevgiler..Afiyet olsun size:)

    YanıtlaSil
  22. Nefis görünüyor ellerinize sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  23. sevgili papatyam cevapladığın için teşekkür ederim,
    sevgili doyumluk teşekkür ederim,
    sevgili nurdancım sadık arkadaşım özlemişim yorumlarını sağolasın,
    sevgili paşakızım bendende sana kucak dolusu sevgiler,
    sevgili ahsensena hoşgeldin sevgilerimle

    YanıtlaSil
  24. oo süper gözüküyor canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  25. sevgili pembetatlar gerçekten süper bir lezzetti teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  26. canım arkadaşım harikasın o kadar leziz ve güzel gözüküyoki ellerin dert görmesin bizlere böyle güzel yemekleri tanıttıdıgın için teşekkürler . safiyece

    YanıtlaSil
  27. SA FOTOĞRAFI GÖRÜNCE KARNIM İYİCE ACIKTI,ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOOK GÜZEL OLMUŞ PÜF NOKTALARI İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  28. sevgili arkadaşım safiyecim çok naziksin tşekkür ederim,
    sevgili sugibi buyur gel birlikte yiyelim

    YanıtlaSil
  29. 121 inci izleyicinizim böyle güzel ve lezzetli bir bloğu izlememek haksızlık olur emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  30. SEVGİLİ ESMANUR,HOŞGELDİN,NAZİK SÖZLERİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem