RESMİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK ÜSTÜNE TIKLAYINIZ
FIRINDA KUZU TANDIR
Şöyle nar gibi tandırda kızarmış et olsa da yesek diye aklımıza gelince ben de evdeki şartlarla yapmaya çalıştım gerçeği gibi olmasa da çok lezzetli oldu
1 adet kuzu ön kol yetti
Eti güzelce yıkayıp düdüklü tencereye koydum üstünü basacak kadar kaynar su ve 1 adet kabuğu soyulmuş baş kısmı 4 e bölünmüş soğanla birlikte ocağa koyup eti dağılmayacak kadar pişirdim
Et için püf noktası:eğer etin lezzetli olmasını istiyorsak mutlaka sıcak kaynar su ile haşlamalıyız çünkü:etin üstüne sıcak su döküldüğünde etin üstünde koruyucu bir tabaka oluşur böylelikle etin kendi suyu içinde kalır ve lezzetli olur
Eğer et suyu kullanmak istiyorsak o zaman et soğuk su ile haşlanır lezzet suyuna geçer
Et pişerken veya haşlanırken tuz atılmaz en son atılır,önce atılırsa et pişmez sert olur
Haşlanan eti ve 1 adet patatesi fırın kabına koyup etin üstüne 2 kaşık kadar domates rendesi, kekik,pul biber döküp kızgın fırında et nar gibi olana dek tuttum
Yanına et suyunu kullanarak bol domatesli(domates rendesi) bulgur pilavı pişirdim
Harika lezzetli oldu
Ya muhteşem bir yemek olmuş.maşaallah sana ablam pek bir mahiresin.ellerin dert görmesin.Allaha emanet ol...
YanıtlaSilestağfirullah cahidecim,sende ALLAHa emanet ol
YanıtlaSilEllerinize sağlık, Harika görünüyor. Deniyeceğim mutlaka. Gerçekten gerçek et ve kemik suyuna yapılan pilavlar gibisi yok.
YanıtlaSilsevgili bengü deneyin mutlaka çok lezzetli oluyor
YanıtlaSilellerinize sağlık.. nefis görünüyor..
YanıtlaSilsevgiler...
mmm ziyafet vr nefis görünüyor hayirli aksamlar canim
YanıtlaSil(sisenin icinde yagli bir karisim)
ablacim enfes görünüyor elinden ucan kacan kurtulamiyor masallah ellerine saglik
YanıtlaSilablam dogru hatirliyorsun evet mimlere katilmiyorum düsündügün icin sagol canim sevgiler
SLM ellerine sağlık canım bu ne güzel görüntü. pilavla harika olmuştur eminim aeo
YanıtlaSilCanim tariflerini yayinladim,ellerine saglik.Katildigin icin cok tesekkür ederim,yine beklerim.Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık, muhteşem görünüyor, sevgiyle kalın.
YanıtlaSilmrb.kuzu tandır muhteşem.bana kurban bayramlarında annemin yaptığı ekmek fırınlarında pişirilen suraya(ege bölgesinde manisa dolaylarında yapılır)benziyor.iç pilavlı olur.muhteşemdir.kuzunun ön koluyla kaburgalarından yapılır.o lezzeti bildiğim için sizin yaptığınızında tadını hissedebiliyorum.afiyet olsun.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmrb biraz önce yorum yazdım ama ismimi(blogcu adımı)yazmayı unuttum.ben flowerrose.blogc.com adresndeyim.yalnız siz blogcudan buraya taşındınız.hayırlı olsun.size ulaşabilmek için blogspottan adres alacağım.bu aralar çok fazla ziyaret edemiyorum.kusura bakmayın.egeden selamlar.
YanıtlaSilsevgili flowerosse uzun zamandır görüşemiyoruz seninle, iyisindir umarım blogcudan blogspota ulaşmakta bir sorun olmuyor,mail at görüşelim sevgiler
YanıtlaSilöf öf öf ablacım nefis olmuş hele resme tıklayıp büyüyünce tabağı çekip alasım geldi ellerine sağlık afiyet bal şifa olsun sevgilerimle
YanıtlaSilserpilcim çok teşekkür ederim resim büyüdüğünde daha farklı görünüyor benden de sana sevgiler
YanıtlaSilşahane görünüyor nerdeyse ekrana yapıştım et yemeklerini çok severim bloğunuza ilk defa girdim ama muhteşem tarifler var harikasınız ellerinize sağlık afiyetle kalın
YanıtlaSilsevgili yemekyapalım,,çok teşekkür ederim çok naziksiniz herzaman beklerim, sevgiler
YanıtlaSilselam canım bugün mim cevaplarımı yayıonlıyorum bakabilirsin gecikme için özürdilerim sevgiler
YanıtlaSilGayet güzel olmuş.eline sağlık
YanıtlaSilselamlar arkadaşım,yeni yerin hayırlı olsun,güzel tariflere devam demişsin eline sağlık hepsi de çok güzel sevgilerle
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
Merhabalar..Yemede yanında yat olmuş:)Ellerinize sağlık..Harika olmuş bayıldım:)Kucak dolusu sevgiler..Afiyet olsun size:)
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilsevgili papatyam cevapladığın için teşekkür ederim,
YanıtlaSilsevgili doyumluk teşekkür ederim,
sevgili nurdancım sadık arkadaşım özlemişim yorumlarını sağolasın,
sevgili paşakızım bendende sana kucak dolusu sevgiler,
sevgili ahsensena hoşgeldin sevgilerimle
oo süper gözüküyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgili pembetatlar gerçekten süper bir lezzetti teşekkür ederim
YanıtlaSilcanım arkadaşım harikasın o kadar leziz ve güzel gözüküyoki ellerin dert görmesin bizlere böyle güzel yemekleri tanıttıdıgın için teşekkürler . safiyece
YanıtlaSilSA FOTOĞRAFI GÖRÜNCE KARNIM İYİCE ACIKTI,ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOOK GÜZEL OLMUŞ PÜF NOKTALARI İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilsevgili arkadaşım safiyecim çok naziksin tşekkür ederim,
YanıtlaSilsevgili sugibi buyur gel birlikte yiyelim
121 inci izleyicinizim böyle güzel ve lezzetli bir bloğu izlememek haksızlık olur emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSEVGİLİ ESMANUR,HOŞGELDİN,NAZİK SÖZLERİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
YanıtlaSilKuzucuğu yemeseydik
YanıtlaSil