BROKOLİ GRATEN ya da
HAVUÇLU BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ OGRATEN
OGRATEN ya da GRATEN Fransızcadan İngilizceye geçmiş bir kelime olup anlamı: hafif üstü kızartılmış demek miş! BilgilerinizeJ
Yaklaşık yarım kg büyüklüğünde brokoli,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
100-150 gr kıyma,
1 adet kırmızı biber,
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt,
1 kaşık un,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ,
Kaşar rendesi,
Tuz karabiber,pul biber
RESİM-1))Brokoli ve havuç yaklaşık 3 dk haşlanır hemen soğuk suya çıkarılır ve fırın kabına yerleştirilir,
RESİM-2))İnce doğranan soğan,biber ve kıyma birlikte kavrulur,tuzu biberi atılır,brokolilerin üstüne yayılır,
RESİM-3))Beşamel sos için yağ ve un kısa süre un kokusunu kaybedene kadar kavrulur,süt ilave edilir pürüzsüz bir kıvam olana ve kaynayana kadar ocakta tutulur,kaynayınca brokolilerin en üstüne dökülerek sıcak fırında kısa süreli pişirilir(sebzeler ön pişirme yapıldığı için fazla tutmaya gerek olmaz)
RESİM-4))En son rendelenmiş kaşar peyniri üstünü kapatacak kadar yayılır,
RESİM-5))Kaşar peyniri eriyince birazda kızarınca fırından çıkarılır
HAVUÇLU BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ OGRATEN
OGRATEN ya da GRATEN Fransızcadan İngilizceye geçmiş bir kelime olup anlamı: hafif üstü kızartılmış demek miş! BilgilerinizeJ
Yaklaşık yarım kg büyüklüğünde brokoli,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
100-150 gr kıyma,
1 adet kırmızı biber,
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt,
1 kaşık un,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ,
Kaşar rendesi,
Tuz karabiber,pul biber
RESİM-1))Brokoli ve havuç yaklaşık 3 dk haşlanır hemen soğuk suya çıkarılır ve fırın kabına yerleştirilir,
RESİM-2))İnce doğranan soğan,biber ve kıyma birlikte kavrulur,tuzu biberi atılır,brokolilerin üstüne yayılır,
RESİM-3))Beşamel sos için yağ ve un kısa süre un kokusunu kaybedene kadar kavrulur,süt ilave edilir pürüzsüz bir kıvam olana ve kaynayana kadar ocakta tutulur,kaynayınca brokolilerin en üstüne dökülerek sıcak fırında kısa süreli pişirilir(sebzeler ön pişirme yapıldığı için fazla tutmaya gerek olmaz)
RESİM-4))En son rendelenmiş kaşar peyniri üstünü kapatacak kadar yayılır,
RESİM-5))Kaşar peyniri eriyince birazda kızarınca fırından çıkarılır
bende çok yaparım fırında brololı dıyorum ama
YanıtlaSilbesleyici...ve enfes bir görünüm ellerine sağlık.
YanıtlaSilkarnıbaharı hep yaparım ama brokoli için hiç denememişti.ellerine saglık.
YanıtlaSilher şekilde yerim ben onuu:)) ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok faydalı ama bizim evin beyleri yemiyor:))
YanıtlaSilSevgiler...
karnabaharı bu şekilde çok seviyorum ama brokoliyi hiç bu şekilde denememiştim ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilFarklı olmuşEllerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilhiç denemedim ama görüntü muhteşem eline sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşlar çok lezzetliydi tavsiye ederim
YanıtlaSilBrokoliyi hiç böyle yememiştim ellerine sağlık teyzecim sevgiler
YanıtlaSilNefis gerçekten. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilaa annem beni çokmu özlemiş sorma annecim bende özledim seni bu ay gene sevilin çenesi düşünce telefon faturam çok geldi faturam kesilsin arıcam seni :))
YanıtlaSilannem canım benim kız ben seni yerim bana gönül koyma sakın ben senin yerinede gezerim keşke canım annem sen de istanbulda yaşasa idin bak neler yapardık neler :))
sen abimi ikna et kalkın gelin istanbula burda yaşayın.. olmaz mı??
bu ara da yemekte nefis ellerine saglık canım annem
YanıtlaSilteyzecim iyisin inşallah sevgiler
YanıtlaSilCanim ellerinize saglik nefis görünüyor .sebze yemeklerine hic hayir diyemem. afiyet bal seker olsun
YanıtlaSil