Beyaz Barbunya
Badalan Fasulye
Dolmalık Kapya Biber Dondurdum
dolma yapılabilecek büyüklükteki kapya biberleri çekirdeklerini çıkarıp içini dışını yıkadım,suyu süzülünce poşetledim,dondurdum
poşette leke gibi görülenler buz :) resimleyebilmek için dondurucudan çıkardım
Merhaba efendim selam ve dua ile...
eylül ayının ortasına geldik kış hazırlıklarına devam ediyoruz,nasipse kışın kilerimizden,dolabımızdan çıkarır afiyetle yeriz inşallah
biz beyaz barbunyayı ve özellikle badalan denilen kuru fasulyenin dalında tam kurumadan tarladan hasat edilmesiyle enfes bir lezzetteki fasulyeyi kışın çok severek yiyoruz
herkesin dondurma şekilleri farklı olsa da ben şu şekilde yapıyorum:
resimde görüldüğü gibi kabuklarından ayırıp kap içinde biriken taneleri yine de gözden geçirip kuru ve temiz buzdolabı poşetlerine 1 pişirimlik miktarda koyup ağzını bağlıyor ve hemen çiğ olarak donduruyorum,pişireceğim zaman yıkıyorum
yıllardır bu şekilde hazırlıyorum pişme sorunu olmuyor
Bu Blogda Ara
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?
Blog Listem
-
-
-
Tavuklu Mantar Dolması1 hafta önce
-
Kremalı Elmalı Kek Tarifi2 hafta önce
-
Hoşgeldin3 hafta önce
-
İFTAR YEMEĞİ 20244 hafta önce
-
Sebzeli Lazanya4 hafta önce
-
Oreolu Cheesecake2 ay önce
-
Sarımsak Soslu Linguine2 ay önce
-
-
Kıymalı Pide11 ay önce
-
-
-
-
Kurabiye kulesi1 yıl önce
-
-
-
İçli köfte:1 yıl önce
-
-
Doya Doya İstanbul1 yıl önce
-
yenidünya kebabı1 yıl önce
-
Ülker Abla - Seray Şahiner2 yıl önce
-
Pekmezli Atom Kurabiye2 yıl önce
-
Kelle Çorbası..2 yıl önce
-
Tebdili mekan yapmıştım2 yıl önce
-
Anne Dediğin2 yıl önce
-
Kabak çiçeği dolması2 yıl önce
-
Mübarek 3 Aylar3 yıl önce
-
PRATİK POĞAÇA TARİFİ3 yıl önce
-
BEZELYELİ SUCUKLU KİŞ3 yıl önce
-
Yeni bir başlangıç..3 yıl önce
-
-
Cevizli Tarator3 yıl önce
-
SEBZE ÇORBASI TARİFİ3 yıl önce
-
PIRASALI ÇITIR BÖREK4 yıl önce
-
-
AMİGURUMİ TOŞBİK4 yıl önce
-
Çilekli Magnolia4 yıl önce
-
-
ELMALI RULO KEK5 yıl önce
-
Tuzlu Pankek5 yıl önce
-
Acı Peynir Ezme5 yıl önce
-
Kadayıflı muhallebili Kemalpaşa5 yıl önce
-
Profiterol : Bir Klasik5 yıl önce
-
Irmikli cheesecake5 yıl önce
-
Çilek Reçeli Tarifi5 yıl önce
-
-
Hoş Gelsin 20186 yıl önce
-
-
-
İRMİK HELVASI6 yıl önce
-
-
-
KAŞIK DÖKMESİ7 yıl önce
-
-
-
Elmalı Tarçınlı Muzlu Kek7 yıl önce
-
PANCARLI BULGUR SALATASI8 yıl önce
-
EV YAPIMI PRATİK LİMONATA8 yıl önce
-
REKLAM DEĞİL TAVSİYE "REVOX"8 yıl önce
-
Muhallebi'li Kemalpaşa Tatlısı8 yıl önce
-
Trileçe mi Bülbülyuvası mı ?8 yıl önce
-
LimonlukKurabiyesi8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
Mocha Cream and Hazelnut Pots8 yıl önce
-
Mayalı Peynirli Poğaça8 yıl önce
-
-
ATOM KURABİYE9 yıl önce
-
Bir ''Triliçe,, de benden olsun..9 yıl önce
-
EVDE KOKOREÇ DÜRÜMÜNÜN YAPIMI9 yıl önce
-
-
KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK9 yıl önce
-
KOZALAK PASTA10 yıl önce
-
ÇITIR BÖREK10 yıl önce
-
-
MISIR UNLU KEK11 yıl önce
-
EĞLENCELİ BİSKÜVİLER12 yıl önce
-
-
-
*** ÇİLEK GLAZÜRLÜ MUFFİNLER ***14 yıl önce
-
-
-
-
Ellerinize sağlık. Ben de bu yıl ilk kez barbunya sakladım, yazdığınız şekilde. Allah sağlıkla yemek nasip etsin hepimize.
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım, bende dondurucuya her yıl mutlaka barbunya koyarım.
YanıtlaSilMaşallah ne güzel kış hazırlıkları yapmışsın, Rabbim ağız tadı ile yemeği nasip etsin.
Kapya biberleri ben de sizn gibi koyuyorum dolaba, salata yaparken çıkartıp doğruyorum. Yaz-kış taze taze yiyoruz. Sizler de afiyetle tüketin, sevgiler. https://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilEllerine sağlık beyaz barbunya burda çok raslamadım çok lezzetli oluyor.
YanıtlaSil