2 kg kornişon salatalık
2 lt su
1,5 çay bardağı kaya tuzu (ince belli)
2 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı limon tuzu
2-3 diş sarımsak
turşuyu 1 kg salatalıktan hazırladım ama suyunu resimde görülen şişede ertesi gün yapacağım başka turşu için ayırdım
DİĞER TURŞULARIM BURADA
* kornişonlar çamurlu,topraklı olduğu için su dolu kap içinde bekletmek ve yıkarken akan su altında el ile ovalayarak iyice temizlemek gerek,
salatalığın her iki ucunu bıçakla kesmek ve ince uçlu bıçakla hafifçe delmek suyu içine çekmeye yarayacaktır,
şayet suyu kaynatarak yapacaksak ilk önce su kaynatıp soğutulmalı,diğer malzemelerle birlikte karıştırılmalı
Anlaşılan sende turnuvada sirke kullanmayı seviyorsun...
YanıtlaSilBen limonlu olan turşu tadını çok severim anneciğim öyle kurtardı turşuları.
Afiyetler olsun.
aslında sirke lezzetinden pek hoşlanmam ama turşulara koyuyorum,limonluyu senden öğrenmeliyim
SilEllerine sağlık Feriha hanım.Ne güzel bir post olmuş. çok faydalı. Afiyetle
YanıtlaSilteşekkür ederim inşallah faydalı olmuştur :))
SilSağlıkla,afiyetle tüketin ellerinize sağlık,selam ve sevgiler...
YanıtlaSilAllah ağız tadıyla tüketmeyi nasib etsin inşallah ablacım, ellerine sağlık..
YanıtlaSil