Bu Blogda Ara

21 Ocak 2014 Salı

TAM BUĞDAY UNLU BÖREK ,ISPANAKLI FIRIN BÖREĞİ







MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
TAM BUĞDAY UNLU BÖREK ,ISPANAKLI FIRIN BÖREĞİ

çook özel,güzel ve lezzetli bir börek
neden mi dostlar ?  ilk kez çok az miktarda ıspanak ektik bir kez salatasını yaptım,bu böreği pişirdim 1 kerelik daha var hepsi bu kadar ama ekmenin ve ürün toplamanın zevkini yaşamak çok özel ve güzel bir duygu :)
yani ıspanaklar tamamen doğal şartlarda yetişti küçük yapraklı körpeyken topladık :)
hamuru ise: tam buğday unlu,sızma zeytinyağlı :)
yıkadığım ıspanakları çok küçük oldukları için yapraklarını hiç kesmeden bütün olarak geniş bir kaba koydum,
2 adet ince doğradığım kuru soğanı,
250 gr tuzsuz kaşar lorunu,
az sızma zeytinyağını,
tuz,kimyon,karabiber,pul biber,kuru naneyi karıştırdım
ekmek makinesinde 3 kup tam buğday ununu(çok azı beyaz un),
3 su bardağı ılık su(kontrollü koymak gerek,yumuşak hamur olacak),
1 tatlı kaşığı kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığına yakın tuz,
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hamur yoğuruldu,mayalandı
hamurun yarısını içini zeytinyağı ile yağladığım tepsiye incecik yerleştirdim,
çiğden hazırladığım iç malzemesini bolca yerleştirdim,
kalan hamuru ellerimi yağlayıp çekeleyerek üst kat olarak yerleştirdim,
biraz daha mayalanmasını beklemek gerek,
dilimleyip üzerine  1 kaşık yoğurt,1 kaşık zeytinyağı,1 yumurtayı çırpıp sürdüm,
susam  ve çörekotu döküp 210 c pişirdim

13 yorum:

  1. bizim evde cok sevilir ispanakli borek, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıspanaklı böreği sevmeyen çok azdır sanırım :)
      teşekkürler

      Sil
  2. açma börekleri özelliklede ıspanaklı olanlara bayılırım çok güzel görünüyor.
    bir demlik çay ve yanınada arkadaşlar olsun:)

    YanıtlaSil
  3. bayılırım ıspanaklı böreğe

    YanıtlaSil
  4. ellerien sağlık ablam çokk güzel görünüyorr vede en svdiklerimden

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim,harika görünüyor.kendi ispanaklarinla dahada lezzetlidir kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,evet yetiştirdiğimiz sebzeler çok zevk veriyor lezzetli de oluyor :)

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım. Yapması kolay ve lezzetli bir börek.. Bizde az az bir şeyler yetiştirmeye çalışıyoruz.. İnsan yemeğe, toplamaya kıyamıyor bu kadar emekten sonra.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler oyacım,gerçekten kıyılmıyor,satın aldığımda bir kısmını atabiliyorum ama bahçeden toplayınca atamıyorum :)))))

      Sil
  7. aslında küçük de olsa insanın bir bahçesi olması lazım, o güzelim lezzetleri ekmek büyüdüğünü görmek toplamak ve yemek harika bir duygudur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem