ELMALI PASTA,TART,KEK vb
Malzemeleri yazmadan önce bu kek,tart tarifimin
yaklaşık 35 yıl önceye dayandığını söylemek istiyorum.
Yani:sayısız defalar
denenmiş ve her seferinde memnun kalınmış bir pasta,ölçülere güvenerek
yapabilirsiniz.
Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı(şimdi sıvı yağla yani fındık yağıyla yapıyorum ),
2 su bardağı şeker,
2 adet yumurta,
4 su bardağı un,
4 büyük veya 6 küçük elma,
1 limonun suyu,
1 tatlı kaşığı karbonat(kabartma tozu değil),
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Önce elmalar rendelenir ve 1 su bardağı şeker
ile pişirilir,tarçın ilave edip soğuması beklenir.
Başka bir kapta 2 yumurta 1 su bardağı şeker ile
çırpılır,eritip ılıttığımız yağ ilave edilir.İçine 1 limonun suyu (limon çok
sulu ise yarım limonda olabilir) ile bir kaşık karbonat karıştırılır ve
yumurtaya dökülür.Tarifin orijinalınde karbonat kullanıldığı için yıllardır bu
pastada hep kabartma tozu değil karbonat kullandım.4 su bardağı un yavaş yavaş
ilave edilir ve hamur yoğrulmuş olur,1 elma büyüklüğünde hamur ayrılır, yağlanmış
tepsiye hamur elle yerleştirilir.Üzerine hazır olan elma rendesi yayılır,ceviz
serpiştirilir,en üste de ayırdığımız elma büyüklüğündeki hamur un ilavesiyle
büyütülür ve rendenin iri tarafıyla rendelenir,piştiğinde bu rende hamurlar
kavrulmuş fındık tadını alıyor.
Harika bir lezzet lütfen deneyin
şimdiden AFİYET
OLSUN
bildiğim bir lezzet hep yapmak istiyordum en kısa zamnda inşallah. ellerinize sağlık ve teşekkürler.
YanıtlaSilçok eski ama çok da güzel bir lezzet :)
Silben de teşekkür ederim
harika sıvı yag olması dahada güzel şu tek pakette karbonatlar var onlardanmı koydunuz safiye acar tok
YanıtlaSilartıkk eskiden olduğu gibi margarin kullanmıyorum,eve hiç sokmuyorum,
Silkarbonat o paketlerden evet
Annemin tarifini hatirlattin. Bizde bu sekilde yapariz. Eline saglik. Nefis gorunuyor. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilanne tariflerinden biri zaten çok eski :))))
Silteşekkürler
oooo miss missssss elinee sağlıkk çokk güzel her zamn ki gibi harikaaaaaa
YanıtlaSilsevgimleeee
gerçekten miss gibi bir lezzet oluyor :)
Silçok naziksin teşekkür ederim
Canımmm ellerine sağlık olsun çok güzel olmuş . karbonat vallahi kabartma tozundan daha iyi kabartıyor kekleri. afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,değilmi yaa eskiden hep karbonat kullanırdık :))))
SilAy ablaaam bugün gördüğüm üçüncü elmalı tart oldu çokda severim nasıl canım çektiii:) nefis olmuş ellerine sağlık ablam
YanıtlaSildemek yeniden revaçta :)))
Silsen daha da güzelini yaparsın
en beğendiğim tariflerinizden biriside elmalı pasta .Bu pastayı da ilk defa sizde yemiş ve tadına bayılmıştım.Ellerinize sağlık ablacığım
YanıtlaSilbizde çok seviyoruz ama inan ki yapamadığımız için hasretiz :(
Silteşekkür ederim
Sizin bu güüüüzel tarifinizi çok seviyorum harika bir lezzet..ellerinize sağlık bu arada gece gece bloğa girmek pek iyi olmayacak herhâlde acaip karnım acıktı şimdi biraz olsun bastırmak için bir şeyler yiyorum :)
YanıtlaSilben de çok seviyorum bu lezzeti hem şimdi sıvıy ağla yapıyorum daha sağlıklı oluyor
Sil