Bu Blogda Ara

10 Mart 2015 Salı

Sucuklu Kuru Fasulye --Kısır--Turşu




bu yemeği çoğu Türk erkeği gibi benim eşim de çok seviyor, ben de sadece eşim için hazırladım afiyetle teşekkür ederek yedi :)))
kuru fasulye yerine yaz sonunda aldığım badalan fasulye kullanmayı tercih ediyorum çünkü: önceden ıslatma gerek olmuyor,çabuk pişiyor,gaz yapmıyor,daha lezzetli :)
tencereye ince doğranmış soğan,sızma zeytinyağı ve yazdan hazırladığım domates rendesi koyup 3-4 dk kavuruyorum,bu defa doğranmış sucuk da koydum, kaynar suyunu ve yıkadığım fasulyeleri koyup öne hızlı sonra kısık ateşte kaynamaya bıraktım yaklaşık 15-20 dk da çok güzel pişti

4 yorum:

  1. Tamda kis yemegi , sucukluyu hic denemedim, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Sucuklu hiç denemedim. Eminim güzel olmuştur. Zaten sucuğun baharatı tadını daha da güzelleştirir.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sevmeyen var mı? Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Milli yemeğimiz kuru fasulye sucuklu da olunca yemede yanında yat cinsinden oluyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem