MERHABALAR SELAMLAR SEVGİLER CAN DOSTLAR
Şimdiye kadar yediğim en enn lezzetli sarmalardan birisi oldu,inanın bana :)
ön yargılı olmamak gerek, hep derim ben bulgurlu sarmayı sevmem diye ama yanlış konuşuyormuşum pişmanım
maalesef pirinç pilavını bulgur pilavına tercih ediyorum,ve biliyorum ki yanlış yapıyorum :(
bu sarma niye bu kadar lezzetli oldu ?
yapraklar çook taze asmamızın ilk yaprakları öyle ince ki
bulgur ise ; esmer köy bulguru (pilavlık bulgur )
kolaj resimde görüldüğü gibi bir büyük tabak dolusu,yeşillik yani; bol taze soğan,taze nane,dereotu,maydanoz
salça ; yazın kendi yaptığım güneşte kuruttuğum domates biber salçası
yağı ; sızma zeytinyağı
* iç malzememin yaklaşık 1 çay bardağı bulgur iken, belki 4-5 misli de yeşillik idi
bir dee; bool sevgi,muhabbet koyunca siz söyleyin bu sarma nasıl çok lezzetli olmasın
*yapraklar çok ince ve taze olduğundan yırtılmasın diye;yıkadıktan sonra kaynar suya daldırıp çıkardım,
yeşillikleri çok ince doğradım,
bulguru yıkayıp suyu süzülünce (çiğden ) geniş bir kap içinde tüm malzemeleri karıştırdım,
Ellerine emeğine sağlık ablam…
YanıtlaSilTaze yaprakla yapılan sarmanın tadına doyum olmaz…
Sağlık açısından bulgur ne kadar tüketimemiz açısından öneriliyor olsada sarma da bende pirinci tercih edenlerdenim…
Afiyet ,şifa olsun missss gibi olmuş misss….
Sevgilerimle...
Bulgurlu Yaprak Sarma çok severiz bulgurlu sarmayı ellerinize sağlık nefis görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilSarmalar birde yoğurtlu ise eminim dahada lezzetlidir.elinize saglık afiyetle....
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım taze yaprak ile yapılan sarmanın tadına doyulmaz
YanıtlaSilhele ki senin ellerinden çıkmışsa,mümkün mü aksi..:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm..,öperim.
muhabbetle
Annem çok anlatırdı olmaz sanırdım. Bir gün topladık birlikte hem de bulgurlu yaptık. Ne de nefis oluyor. Biraz tüylü yaprağı ama tadı çok güzel. Ellerine sağlık ablacım. :) G+
YanıtlaSilNe de güzel yazmışsınız bol sevgi ve muhabbet diye..Çok doğru.İnsanın huzuru yerinde olmadıktan sonra ne yediği hiç farketmiyor..
YanıtlaSilAyrıca bulgurlu da sarma nefis olur. Sizinki de harika görünüyor..Elinize sağlık:)
Ben yaprak sarmasını bulgur ve pirinç karıştırarak yaparım oda çok lezzetli olur. Sizin yaptığınız gibi sadesini de yaparım oda çok lezzetli olur ellerinize sağlık afiyet olsun :) g +
YanıtlaSilne güzel olur , bak canım çekti şimdi yapayım bende , sevgiler
YanıtlaSilBulguru nasıl kattınız? İnce bulgur mu yoksa pilavlık mı? Bulgur pişmeden mi kattınız? Ben de yapacağım da..
YanıtlaSilsorunuzun cevabını tarife ilave ettim,buraya da yazayım,
Silbulgur çiğ ve pilavlık idi
Ellerine emeğine sağlık ablacım.Çok lezzetli görünüyor…Bulgur lezzet katmıştır. Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim seldacım,tahminimden çok lezzet kattı bulgur :))
SilBulguru, sarmalarda dolmalarda kıymalı daha çok tercih edenlerdenim..ama zeytinyağlı olanı pirinç ağırlıklı yaparım..yine de içine pirinç katarım..Zeytinyağlı sırf bulgurlu denemedim ama, muhteşem olduğu belli..ellerinize sağlık..tabi ki taze yaprağa diyecek de yok :)
YanıtlaSilEline sağlık ablacim
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silgercekten harıka gorunuyor eellrınıze saglık :)
YanıtlaSilkendimde yaparım ama hazır yemeğide çok severim :)
YanıtlaSilAyyy ćok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım... annem de bana hep bol yeşillik koyduruyor
YanıtlaSilElinize sağlık,hiç yapmamaıştım bir de bulgurlu deneneyeceğim.
YanıtlaSil