ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
merhaba,blogumda da bahar temizliği yapıyorum arşivimdeki tariflerimden birini yayınlıyorum
2 adet kereviz,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Önce kerevizler soyulur,doğranır ve limonlu suda
bekletilir ki;kararmasın
Soğan ve havuç doğranır az zeytinyağı ile kısa
süre kavrulur,kerevizlerde yıkanıp ilave edilir kısık ateşte kısa bir süre daha
kavrulur,üzerine:
1çay bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 portakalın ve yarım limonun suyu sıkılarak
ilave edilir.
Kısa sürede pişen yemeğimize en son zaten
haşlanmış olan bezelye ilave edilir ve ocaktan alınır.
Prof dr i Adnan SARAÇOĞLU kitabında* kereviz*
için:
Siroz,
Demire bağlı kansızlık,
Gut hastalığı,
Her türlü ağrılı romatizmal şikayetlere karşı,
Kolestrol düşürücü diye yazıyor.
AFİYETLE YİYİN İNŞALLAH. Evet kerevizinde çok faydalı bir sebze olduğu aşikar. birde herkes tarafındna sevilse. daha adını duyunca vazgeçenler var. ellerine sağlık.. Ayrıca bloğda değişikliklermi oldu:) hayırlı olsun.
YanıtlaSilAMİN,yaa öyle bir sorun da var maalesef çoğu evde,ön yargıdan ibaret diye düşünüyorum
SilMis gibi olmuş ablacığım ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
SilAblacım ben de kerevizi yemeye başlayalı çok olmadı. Yaklaşık 5-6 yıl evvel takribi. Güzel ama ben çok sevdim ve sürekli tüketiyorum. Sebze yemeklerine ek olarakta koyuyorum. Ya da rendeleyip yoğurtlu salatasını yapıyorum. :) Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilkerevizlerin içleri geçik geçik artık, yedik doyduk kış boyu hamd olsun, zeytinyağlı halini de çok severim..
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım..
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık ablacım.Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))