Çok lezzetli ve şifalı bir sebze yemeği hatta kahvaltılık yayınlıyayım istedim,sebze sevenler için mükemmel bir tat,ayrıca börek veya dolma yapmak için yapraklarını kullandığımız pazıların saplarını da değerlendirmiş oluyoruz,pek çok kişinin yapraklarını kullandım ama saplarını attım demesine üzülüyorum:(
aldığım 2 bap pazının yapraklarıyla bu böreği yapmıştım
gelelim yemeğimize:
2 bağ pazının sapları
2 adet kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
domates rendesi
sızma zeytinyağı
2 adet yumurta(2 kişilik)
tuz,karabiber
güzelce yıkayıp kuruttuğum sapları ince ince kıydım,tavaya zeytinyağını ve sapları koyup harlı ateşte hafif soteledim,daha sonra doğradığım soğanları ve yeşil biberleri ilave edip biraz daha kavurdum,3-4 kaşık domates rendesi ve tuz,karabiber de koyup yumurtaları kırdım
Ellerine sağlık canım afiyet şifa olsun sizlere..Güzel bir hafta sonu diliyorum selametle..
YanıtlaSiltam kahvaltılık bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.harika görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok iştah açıcı bir görüntü.Üzerine bolca kırmızı pul biber mmm .
Sevgiyle kal.
Selamlar arkadaşım anadolunun emekci degerlendirici kadını budur işte herşeyi degerlendirir bende degerlendiririm patlıcanı oydugumuzda içini biberin tohum yerini çekirdeklerini güzel temizlerim batlıcanın içiyle birlikde dograr sogan domates kavurup üzerine yumurta kırarım çok lezzetli oluyo kızlarım anne niye ugraşıyosun derler bu benim içimden gelen bir ugraş inşallah çocuklarımızda bizlerden birşeyler ögrenirler . Gerçekden çok güzel gözüküyo pazı sapı kavurman ve yumurtalı pazı yapragın
YanıtlaSilellerine saglık
sevgili marifetane elif;
YanıtlaSilteşekkür ederim,inşallah şifa olmuştur:)size de güzel bir hafta sonu olsun inşallah
sevgili mutfağabuyrun;
teşekkür ederim,gerçekten güzel bir kahvaltılık yiyecek oldu:)
selamlar sevgiler
ekmeğimi bandırasım geldi...
YanıtlaSilÇOK GÜZEL OLMUŞ ELERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSiliyi ev hanımı işte böyle olunuyor herhalde,herşeyi değerlendirmek lazım aslında ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık..
YanıtlaSilEline sağlık ablacım bu tür yemekler çok hoşuma gidiyor.Ben de ıspanağın köküne kadar değerlendirenlerdenim.Ayrıca eminim yemeğin çok lezzetli sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık feriha teyze...ben de yaparım bu yemeği kahvaltılarda ...ailecek severiz biz de..afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilsevgili bülbülünyeri;
YanıtlaSilaynen dediğin gibi pul biberi döktük ve yedik:)
sevgili yöreselyemek örgü;
selamlar safiyecim,ne güzel değerlendiriyorsun sen de ellerine sağlık bereketiniz daim olsun
selamlar sevgiler
pazının tadına bayılırım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilAblacimmm..
YanıtlaSilBu ne guzell bir lezzett böyle..
Enn pratiğinden
Ellerine saglik ablacim.
Öpüyorum.
Huzur dolu haftalar dilegimle..
YE BENİİ DİYOR DA BAŞKA BİŞEY DEMİYOR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilOfff melemen gibi olmuş, ne güzel görünüyor. Allahım, ben bu yumurtayı neden bu kadar seviyorum:)) Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilhep pratik hem besleyici daha ne olsun ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgilerimle...
iştahım kabardı. Elerine sağlık. Bende bekliyorum www.bakbuharika.blogspot.com
YanıtlaSilCanım ıspanak kavurmasından daha da fazla sever yaparım pazı kavurmasını .Ve tarifini görünce bayağı bir ara vermişim yapmammışım birden hatırlayıverdim semt pazarından zümrüt pazıları alıp hafta sonu yapacağım .ellerine sağlık olsunSevgilerimle.
YanıtlaSilCanım ıspanak kavurmasından daha da fazla sever yaparım pazı kavurmasını .Ve tarifini görünce bayağı bir ara vermişim yapmammışım birden hatırlayıverdim semt pazarından zümrüt pazıları alıp hafta sonu yapacağım .ellerine sağlık olsunSevgilerimle.
YanıtlaSilellerinize sağlık ablacığım nefis görünüyor .
YanıtlaSilellerinize sağlıkk
YanıtlaSilkahvaltıya geleyim mi??
YanıtlaSil