B u yılın ilk sarmasını bahçedeki asmanın yapraklarından yaptım:)))
Zeytinyağlı sarmayı mutlaka pirinçli yemek isterim yani çok severim:) ilk kez bulgur ile denedim hiç düşündüğüm gibi değilmiş yani çok lezzetli ve hoş oluyormuş:) demek ki sabit fikirli olmamak lazım
iç malzeme:
bulgur,
taze ve kuru soğan,
sarımsak,
domates,
domates salçası,
biber salçası,
maydanoz,
dereotu,
taze nane,
kuru nane,
karabiber,
kimyon,
tuz,
sızma zeytinyağı,
limon suyu
soğan,sarımsak ve yeşillikleri rondoda parçaladıktan sonra büyükçe bir kabın içinde tüm malzemeleri sevgiyle muhabbetle harmanladım,çok az haşladığım yaprakları bu içle sardım,tencerenin dibine yaprakların saplarını ve uç filizlerini yerleştirdim lezzet ve ekşilik versin diye:))
Çok canım çekti:) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilPirincin yerini alamasa da ben de bulgurlu sarma dolma severim,ellerin kolların dert görmesin,sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık Bana da haftaya Tokat yaprağı geliyor heyoo bende bol bol saracağım:)
YanıtlaSilbulgurlunun üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosda dök.offf.süper olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbulgurla yapmayı hiç denemeiştim fakat kiliste yaşarken sık sık yerdim.ellerine saglık.
YanıtlaSilNEFİS GÖRÜNÜYOR ABLACIM YAPAN ELLERİN DERT GÖRMESİN
YanıtlaSilablam harikalar eşllerine sağlık. tabağı alıp kaçıyorum sevgilerimle.....
YanıtlaSilmis gibi olmuslardir eline saglik
YanıtlaSilellerine sağlık.taze yaprak ayrı lezzetli oluyor.
YanıtlaSilKESİNLİKLE LEZZETLİ OLUR :) DEĞİŞİKLİK İÇİN BİREBİR..
YanıtlaSilELİNİZE SAĞLIK
SEVGİLERİMLE..
Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık ya ben hep üşeniyorum yaprak sarmaya..
YanıtlaSilbulgurlu şekliyle bizdede çok yapılır değişiklilker ara da iyi oluyor bazen pirinçli bazen bulgurlu :)
YanıtlaSil