TOPALAK AŞI
Ben hiç yapmadım ama yapanların elinden yedim:) bu yemeği gelinimiz yaptı sitende yayınla dedi ama aradan 2 ay geçti niye yayınlamıyorsun hep kendininkilerini yayınlıyorsun deyince ben de gecikmeli olarak yayınladım:)
Aşure yaptıkları gün yapıyorlar,içine mutlaka aşureliklerden(fasulye veya nohut) koyuyorlar, bunu da aşure pişirdiği gün yapmış biz de afiyetle yedik eline sağlık
YAPILIŞINI ŞÖYLE TARİF ETTİ:
1 adet doğranmış soğan sıvıyağ ile kavrulur,1,5 su bardağı orta boy bulgur ve üstünü basacak kadar su ve tuz konur pişirilir,soğumaya bırakılır,
Ayrı bir kapta salça ve yağ kavrulur,etsu tablet veya etsuyu konur kaynamaya bırakılır,
Soğuyan bulgurun içine un konur,eğer özleşmezse az su ilavesiyle yoğrulur,
küçük yuvarlak toplar yapılır unlanmış tepsiye yerleştirilir,
Kaynamakta olan suyun içine atılır pişirilir,
Bu esnada aşure için hazırlanan fasulye veya nohut konur,
Servis yaparken üstüne nane ve pul biber dökülür sıcak sıcak yenir--miş:)))
BU YEMEKTEN ANLADIM Kİ; BÜYÜKLERİMİZ,ECDADIMIZ (ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN) ELLERİNDE OLANLARI DEĞERLENDİRMİŞLER,ZİYAN ETMEMİŞLER,DEĞİŞİK YEMEKLER İCAT ETMİŞLER VEE BU DURUMDAN ŞİKAYET ETMEMİŞ,İSYAN ETMEMİŞ DAİMA ŞÜKÜR ETMİŞ VE BAŞKLARIYLA PAYLAŞMIŞLAR
ÖRNEK ALMAK GEREK!!!!!!
gelininizin ellerine sağlık. lezzetli görünüyor, denemek lazım :) iyi geceler dilerim sevgiler.
YanıtlaSilcanım topalak aşı annemlerın akrabalarımın çokca yaptıgı bir yemektir.annemden bana geldıgınde yapmasını istedım blogumda yayınlamak için,1.kalite unla olmaz dedi tam bugday unuyla yapılmıyormuş.yengenın ellerıne sağlık yaplış aşamalarında ufak tefek farklılıklar var ama bu halıyle de lezzetlı gorunuyor
YanıtlaSilbencede süper olmuş canım.gelininizin ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSelam ablaların güzeli nasılsın?
YanıtlaSilGelininizin ellerine sağlık bizde biraz daha değişik yapılır topalak aşı bende tam bugün pişireceğim inşaallah topalaklarımı yaptım hazırladım birazdan ocağa koyucam
yakında yayınlarım kısmetse
Bu şekilde de değişik olmuş
Feroşum çok haklısın bende annemden gördüğümü sürdürmeye çalışıyorum aklımın yettiğince atmamaya artıkları değerlendirmeye gayret edyorum
"şükür olmazsa bereket olmaz diyen misafirdir evin bereketi diyen ve evinizde huzur bereket istiyorsanız hem bunlara dikkat edin hemde asla kırıntıları çöpe atmayın deyip" sofradaki minik kırıntıları parmağının ucuyla hep toplamayı bize öğreten Rahmetli babacığımın sözü kulaklarımda çınlar durur Allah razı olsun
sağlıcakla kal ablaaaam:)
gelininizin ellerine sağlık...sevgiler
YanıtlaSilNe kadar sağlıklı ve besleyici bir çorba olmuş. yapanların ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet şeker olsun arkadaşım... Tarifini kopyaladım, en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilSEVGİLİ LEZZETİMEKAN SERPİL;
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM,OLDUKÇA LEZZETLİ OLUYOR,DENEMEKTE YARAR VAR:)
SEVGİLİ ZEYMURAN;
SİZDE DE BİZDE DE GELİNLER YAPIYORMUŞ:)) TOPALAK AŞINI,
SEVGİLİ SEVDA;
BEĞENDİĞİNE SEVİNDİM:)TEŞEKKÜR EDERİM,
SELAMLAR VE SEVGİLER
SEVGİLİPAPATYA68;
YanıtlaSilBENDEN DE SANA SELAM OLSUN AYNURCUM,SEN YAPARSIN TOPALAĞI DA MOPALAĞI DA BECERİKLİSİN BECERİKLİ
SEVGİLİ CAFE PORTAKAL;
TEŞEKKÜR EDERİM,
SEVGİLİ DOKUZUNCUBULUT;
EVET HEM SAĞLIKLI HEM BEREKETLİ BİR ÇORBA YA DA YEMEK,DENEDİĞİN ZAMAN BİZİMLE PAYLAŞIRSIN DEĞİL Mİ?
SELAMLAR VE SEVGİLER
Çok güzel görünüyor gelininizin ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.
YanıtlaSilselam ellerinize sağlık güzel görünüyor ben yapmak istiyorum ama un miktarını yazmamışsınız iletirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilne kadar un koyulacak teşekkür ederim
YanıtlaSilsevgili çeşnicihandan;
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,sağolasın:)
levent bey;
un miktarı tamamen bulgur ele yapışmıyacak ve yuvarlanabilecek hale gelene kadar yavaş yavaş kademeli olarak ilave edilir
yapanların ellerine sağlık,çok farklı bir tat,denemeyi çok isterim.tadı nasıl acaba.
YanıtlaSiladı çok hoşmuş :)
YanıtlaSil