MAYALI HAMURDAN LORLU TAZE SOĞANLI GÜL BÖREK
1 kg un,
1 kaşık zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 fiske tuz,
1 paket instant(kuru)maya,
Ilık su ve süt karışımı
iç malzeme :taze soğan,böreklik lor,maydanoz,dereotu,karabiber
taze soğanları çiğ olarak ince doğranmış halde kullandım,diğer malzemelerle karıştırdım
bu malzemelerle fazla katı olmayan hamur yoğrulur,mayalandırılır,
kabaran hamurdan küçük parçalar alınır ve tezgahta açılır,fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür(erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı daha lezzetli oluyor),
az yağlanmış hamurun ister uç kısmına ister tüm yüzeyine iç malzeme konur ve rulo yapılarak gül şekli verilir
üstüne 1 yumurta,1 kaşık yoğurt,1 kaşık sıvıyağ ile hazırlanan karışım sürülür
***NOT:sevgili arkadaşlarım ben sağlık kontrollerimi yaptırmak için şehir dışındayım bu yüzden tariflerimi yazamadım yorumlarınıza en kısa zamanda döneceğim SEVGİLER
ooo mis gibi börek kokusu bütüüün sanal aleme yayılmıs.ellerinize saglık. esra
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Deneyip bloğumda yayınlamak isterim izniniz olursa.
YanıtlaSilellerine sağlık herzamanki gibi çok güzeller...afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilsevgili esra,teşekkür ederim,
YanıtlaSilebru,ne demek lütfen yap ve yayınla
beracan,sağolasın
selamlar sevgiler
Ellerine saglik ablacim,lor peyniri bizim trakya da çok kullanilir ve boreklere de çok yakisir,nefis gorunuyor,bir tanecik aliyorum,sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize saglik guzel olmuslar. Masallah.
YanıtlaSilablam mis gibi yani cayimida aldim geldim bir tanecikde bana kalmistir insallah :)) ellerine saglik sevgiler...
YanıtlaSilEline sağlık ablam börekler nefis olmuş nar gibide kızarmışlar yiyenlere afiyet olsun
YanıtlaSilSevgili Susamçörekotu, tarifi yayınlamadın henüz sanırım ama şu şekilde mi yapılıyor: Ekmek hamuru yufka gibi açılıyor. Taze soğan kavrulup, lorla karıştırılıyor. İçine konulup kapatılıp yuvarlanıyor. Üstü sanırım yoğurt-yumurta karışımı sürülmüş gibi. Yoksa sadece yumurta sarısı mı? Bir an önce denemek istiyorum da:)
YanıtlaSilnefis gözüküyo ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel gözüküyo börek ellerinize sağlık
YanıtlaSilAblacığım,
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuşlar,lor böreğe de poğaçaya da çok yakışıyor,sevgilerimle...
Annem ellerine sağlık.Herzamanki gibi nefis.Bir tanecik aldım .Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor,ıspanaklı pastanada bayıldım.Ellerine sağlık,sevgilerrrr...
YanıtlaSilohh ohh mis bunlar mis.ellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilellerinize sağlık.. ben bu lezzeti biliyorum.. annem yapar..harika oluyor..
YanıtlaSilsevgiler..
mmmmm,nefis
YanıtlaSilEllerinize sağlık ne kadar güzel kızarmış börekler...
YanıtlaSilözlettin artık kendini iyice feriha teyze...inş. bir an önce hayırlısıyla işlerini halledip dönersin bursa dan....
YanıtlaSilAnnem nerlerdesin.Nasılsın.Merak ediyorum.Allah için bir haber ver..Sevgiler bıraktım.kocaman öpüyorum.
YanıtlaSilAnnem bunada çok şükür.İnan çok sevindim.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Gülen yüzün hiç solmasın.Kucak dolusu sevgiler..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyorlar.Katılımın için çok teşekkür ederim.Sevgiler.
YanıtlaSilAşçı Forum
YanıtlaSilAşçı İş Arayanlar
Aşçı Arayanlar
Yerli Yemek Tarifleri
Aşçı Okulları
Dünya Global Mutfak
Profesyonel Yemek Malzemeleri
Profesyonel Sos çeşitleri
Tatlı Pasta Çeşitleri
Resturant Kurulumu
Yemek Üzerine İş yeri Kurulumu
Profesyonel Mutfak Malzemeleri
misssssssssss
YanıtlaSilBörekler nefis.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhamur işi dendiği zaman bende akan sular duruyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSildeğerli feriha hanım hünerli ellerinize sağlık gük böreğinizi vitamin ve kalori deposu malzemelerinizle anlaşılır anlatım tarzınızla pişirme servise hazır şekliyle mükemmel sayfanızı beğeniyle takip ediyoruz sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı akşamlar hoşça kalın .gönderen neriman satar eftekin .
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar