Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2008 Salı

PAZI SARMASI


PAZI SARMASI

MALZEMELER:

1 bağ pazı
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı domates rendesi(yazdan hazırladığım)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 fincan zeytinyağı
bir miktar maydanoz, dereotu,taze nane
arzuya göre tuz karabiber vs

HAZIRLANIŞI:

Pazıların sapları kesilir,yaprakları sıcak suya batırılır ve çıkarılır,fazla tutulmaz erir.Soğan robottan geçirilir,iç malzemelerle birlikte karıştırıp bir güzel yoğrulur.Pazı yaprakları2ye veya 3ebölünüp muska şeklinde sarılır.Tencereye yerleştirilen sarmaların üstüne düz bir tabak kapatılırki;sarmalar pişerken dağılmasın.Sıcak suyu da ilave ettikten sonra çok harlı olmayan ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem