FIRINDA BOL SEBZE EŞLİĞİNDE TAZE BİBERİYELİ TAVUK PİRZOLA
MERHABALAR,MUTLU PAZARLAR,SEVGİLER
Aralık ayının tam ortasındayız dolayısıyla kış mevsimini ve çok soğuk günler yaşıyoruz,
ALLAH cc bu havada evi,yakıtı,yiyeceği,giyeceği olmayanların yar ve yardımcısı olsun.
yemeğimiz hazırlaması kolay,görüntüsü iç açıcı rengarenk :),yemesi lezzetli ve oldukça bereketli bir fırın yemeği :)
istenildiği kadar veya kişi sayısı kadar tavuk eti(ben pirzola kullandım),
patates,
domates,
yeşil biber,
kırmızı kapya biber,
tane renkli karabiber,
taze biberiye,
defne yaprağı,
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Öncelikle tavuk eti yıkanır ve sıcak su konarak kısa süre haşlanır,
patates(ler) doğranıp 1 veya 2 kaşık zeytinyağı ile kısa süre sotelenir(lezzetini artırmak ve pişme süresini kısaltmak için)
biberler ve domatesler de tavadaki aynı yağ ile harlı ateşte sotelenir
fırın tepsisine az haşlanan tavuk etleri konur, üstüne sotelenen patatesler,yeşil biberler,kırmızı biberler,domatesler,konur, tane karabiberler,defne yaprakları,taze yeşil biberiyeler ara ara yerleştirilir,en son tencerede haşlanan tavuğun suyu ve tereyağı parçaları da konur ve fırında üstü kızarana dek pişirilir
Öncelikle tavuk eti yıkanır ve sıcak su konarak kısa süre haşlanır,
patates(ler) doğranıp 1 veya 2 kaşık zeytinyağı ile kısa süre sotelenir(lezzetini artırmak ve pişme süresini kısaltmak için)
biberler ve domatesler de tavadaki aynı yağ ile harlı ateşte sotelenir
fırın tepsisine az haşlanan tavuk etleri konur, üstüne sotelenen patatesler,yeşil biberler,kırmızı biberler,domatesler,konur, tane karabiberler,defne yaprakları,taze yeşil biberiyeler ara ara yerleştirilir,en son tencerede haşlanan tavuğun suyu ve tereyağı parçaları da konur ve fırında üstü kızarana dek pişirilir
Canım biberiye gerçekten çok yakışıyor tavuklara.Ellerine sağlık olsun .Hem güzel hem lezzetli bir tarif .Sevgilerimle...
YanıtlaSilbiberiyenin farklı bir rayihası var,ayrıca şifalı da :)
Silteşekkür ederim
sevgiler
kırmızı zaten çekiyor kendine elin dert görmesin
YanıtlaSilkırmızının albenisi var değil mi :)
Silteşekkürler
sevgiler
tavuk pirzola çok lezzetli oluyor süsleyerek ve fırına vererek nefis yapmışsın ellerine sağlık
YanıtlaSilbeğendiğin için çok teşekkür ederim
Silsevgiler
Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSilçok teşekkürler :)
Silsevgiler
İlk olarak aminnn diyorum cnm, Allah yar ve yardımcıları olsun.
YanıtlaSilGelelim yemeğe tam bir renk cümbüşü olmuş. Eline saglık.
Selam ve dua ile...
ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim
Silsevgiler
Ellerine saglik afiyetler olsun.
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
yemeğin renkleri iştah açıyor...
YanıtlaSilbence de :)
Silsevgiler
Tavuğu zaten çok severim ama ben renklere bayıldım, ellerine sağlık bitanem..
YanıtlaSilben de renkli sebzeleri özellikle biberleri bir arada kullanmaktan hoşlanıyorum :)
Silsevgiler
renk cümbüşü biberiyede ayrı bir koku veriyor harika olmuştur eminim çook güzel.
YanıtlaSilRENK CÜMBÜŞÜ VAR BU YEMEKDE, GALİBA BEN RENKLİ YEMEKLERİ SEVİYORUM :)
SilTEŞEKKÜRLER