Bu Blogda Ara

9 Temmuz 2008 Çarşamba

MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI



MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI
1 su bardağı pilavlık pirinç,
1 küçük kutu konserve mısır,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1’5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
Pirinçleri bir müddet tuzlu ve ılık suda beklettim, yıkayıp, suyunu süzdüm.Tereyağını eritip tavuk suyunu koydum.(Haşladığım tavuk yada etin suyunu küçük kaplarda dondurucuda bekletiyorum,ihtiyaç olduğunda çıkarıp kullanıyorum.)Bir ölçü pirince birbuçuk ölçü su koydum ama,pirincin cinsine ve kalitesine göre farklılık gösterebilir.
Su kaynayınca pirinçleri ilave ettim,orta ateşte suyunu çekene kadar pişirdim,ocağı kapatıp,üzerine susuz olarak mısırları döktüm ve kapağın altına kağıt havlu koyarak tencereyi kapattım.Demlenmesi ve şişmesi için beklerken masayı hazırladım,kapağı açtığımda görüntü ve koku MUTLU SONdu

1 yorum:

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem