Bu Blogda Ara

9 Temmuz 2008 Çarşamba

TAZE ASMA YAPRAKLARINI SAKLAMA ŞEKLİ,ŞİŞEDE KURU SAKLAMA


ASMA YAPRAKLARI

Kışa sarma yaprakları hazırlamanın tam zamanı. Dünyanın iyot zenginliği yönünden 2.sırasındaki Edremit körfezi KAZ (İDA) dağlarının eteğindeki yazlığımdan zümrüt yeşili asma yapraklarını büyük sevinçle topladım,nede olsa yılın ilk ürünü.
Gelelim hazırlığa:
İhtiyacımız olan şey yaprak cam şişe çok az dereotu
İki yada üç adet yaprak üstüste konur,elde önce enine sonra boyuna ikiye katlanır. Cam şişeye sıkıca yerleştirilir,hiç boşluk kalmıyacak hava almasın diye.Üstüne bir dal dereotu konursa hem güzel koku veriyor,hem yapraklar sarı renk alıyor.En az 2 -3 yıl bozulmadan dayanır.
NOT:Yapraklar ve şişe tam kuru olacak,nemli olursa kısa zamanda çürürler.

2 yorum:

  1. elinize sağlık,ama tecrübesizliğimden olsa gerek ben çok şaşırdım yani ne tuz ne de su koymadan mı hazırlayacağız yaprakları?galiba bu bir keramet yani ben hazırlasam aynı sonucu alamam gibi geliyor.herşey bi yana size güvenim sonsuz deneyeceğim inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ESTAĞFİRULLAH, EVET SU VE TUZ KOYMADAN KURU OLARAK HAZIRLANACAK :)
      ÇOK TEŞEKKÜRLER

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem