Sayfalar

22 Aralık 2016 Perşembe

Fırında Sebzeli Palamut Balığı Nasıl Yapılır

Fırında Sebzeli Palamut Balığı Nasıl Yapılır
Fırında Sebzeli Palamut Balığı  Yapılışı
Fırında Sebzeli Palamut Balığı 
Fırında Sebzeli Palamut Balığı Tarifi
Fırında  Palamut Balığı Nasıl Yapılır


Merhabalar selam ve dua ile
Hepimiz mutfağımızın balık kokmasını istemeyiz,uzun süre  rahatsız olmak temizlemek zordur
bu yüzden fırında üstelik pişirme kağıdı ile pişirmek de büyük kolaylık

Elhamdülillah, mutfağımız kokmasın, astım öksürüklerim olmasın diye Palamut balığı fırında ama alt ve üstü pişirme kağıdı ile kapalı olarak bu şekilde bol sebzeli pişti, bir nevi Kağıt kebabı oldu
2adet bütün fileto Palamut
1buyuk boy patates
1 büyük boy havuç
1buyük baş soğan
1limon
Çeyrek demet maydanoz
Tane karabiber
Defne yaprağı
1fincan sızma zeytinyağı
Tuz biber 


Alttaki resimde görüldüğü gibi:
sebzeler doğranır,az tuz,zeytinyağı  ve biberle karıştırılır,balıkların üstüne yayılır,


ikinci bir pişirme kağıdı ile balıkların üstü açık kalmayacak şekilde kapatılır,180-190 c fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir

Açınca göreceğiniz görüntü ve duyacağınız koku mükemmel olacak




4 yorum:

  1. Hem kolay hem de çok lezzetli ve şık bir yemek olmuş ablacım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten oldukça kolay ve miss gibi bir yemek oldu :)
      teşekkürler

      Sil
  2. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil