Fırında Sebzeli Palamut Balığı Nasıl Yapılır
Fırında Sebzeli Palamut Balığı Yapılışı
Fırında Sebzeli Palamut Balığı
Fırında Sebzeli Palamut Balığı Tarifi
Fırında Palamut Balığı Nasıl Yapılır
Merhabalar selam ve dua ile
Hepimiz mutfağımızın balık kokmasını istemeyiz,uzun süre rahatsız olmak temizlemek zordur
bu yüzden fırında üstelik pişirme kağıdı ile pişirmek de büyük kolaylık
Elhamdülillah, mutfağımız kokmasın, astım öksürüklerim olmasın diye Palamut balığı fırında ama alt ve üstü pişirme kağıdı ile kapalı olarak bu şekilde bol sebzeli pişti, bir nevi Kağıt kebabı oldu
2adet bütün fileto Palamut
1buyuk boy patates
1 büyük boy havuç
1buyük baş soğan
1limon
Çeyrek demet maydanoz
Tane karabiber
Defne yaprağı
1fincan sızma zeytinyağı
Tuz biber
Alttaki resimde görüldüğü gibi:
sebzeler doğranır,az tuz,zeytinyağı ve biberle karıştırılır,balıkların üstüne yayılır,
ikinci bir pişirme kağıdı ile balıkların üstü açık kalmayacak şekilde kapatılır,180-190 c fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir
Açınca göreceğiniz görüntü ve duyacağınız koku mükemmel olacak
Hem kolay hem de çok lezzetli ve şık bir yemek olmuş ablacım ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilevet gerçekten oldukça kolay ve miss gibi bir yemek oldu :)
Silteşekkürler
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
aleykümselam
Silteşekkür ederim