Asma Yaprağı
Asma Yaprağı Nasıl Saklanır
Cam Şişede Kuru Olarak Yaprak Saklanması
Mevsimindeki taze sebze ve meyveleri zamanında bolca tüketip imkanlar dahilinde diğer mevsimlerde tüketmek için saklamak büyük zevk :)
Asma yaprakları kartlamadan sertleşmeden toplayıp veya pazardan satın alıp farklı şekillerde saklayabiliyoruz, benim genelde tercih ettiğim saklama şekli budur
yani;
ÜSTTEKİ 1.RESİM:yaprakları (ben yıkamıyorum) kuru olarak saplarından ayırarak üstteki resimde görüldüğü gibi 2 şer-3erli üst üste koyuyorum,
2. RESİM: sağ ve sol taraftan katlıyorum,
3. RESİM:alt ve üstten katlıyorum
4. RESİM: katladıklarımı biriktiriyorum,
5.RESİM: temiz ve kuru cam şişeye katladığım yaprakları üst üste bastırarak yerleştiriyorum(boşluk kalmasın),
6.RESİM: şişe dolduktan sonra en üste (ıslak olmayacak) 2-3 dal DEREOTU koyuyorum ki; DEREOTU yaprakların sararmasını ve güzel kokmasını sağlıyor
ŞİŞENİN SAKLANMASI: Güneş görmeyen ve sıcak olmayan her yerde uzun süre saklanabilir,
kilerde,balkonda,merdiven altında,bodrumda yani loş ve serin neresi ise :)
üzerine dereotu mu koyuyorsun ablacım? bizde kuru olarak şişeleriz ama üzerine bişey koymadan ilgimi çekti doğrusu..
YanıtlaSilevet denizcim şişenin üstüne dereotu koyuyorum :) miss gibi kokuyor
SilÜstündeki biberiye mi?
YanıtlaSilüstündeki biberiye değil dereotu :)
SilBirde yıkayıp mı yapıyoruz bu kavanozlama sistemini? Sevgiler...
YanıtlaSilyıkayıp kurutup yapanlar da varmış ama ben yıkamadan hazırlıyorum çıkarınca yıkıyorum
Silsevgiler
Ben de yapıyorum..Taze gibi oluyor..Erime derdi de yok..
YanıtlaSilçok kişi salamurayı tercih etse de bana da bu kolay geliyor :)
Silçok kişi salamurayı tercih etse de bana da bu kolay geliyor :)
Silne kadar durabiliyor ve nerde saklıyorsunuz
YanıtlaSilGüneş görmeyen ve sıcak olmayan her yerde uzun süre saklanabilir,
Silkilerde,balkonda,merdiven altında,bodrumda yani loş ve serin neresi ise :)
2-3 yıl sonra açtığım şişelerde bile sorun olmadı :))))) yeter ki kapağı yeni olsun kaynatılsın ve iyi kapatılsın
ben de pet şişeye ayne sizin gibi katlayıp yapıyorum 1 sene kalsa bozulmuyor ve üzerine dere otu koymuyorum sap sarı oluyor sarma yaparken pet şişeyi ortadan kesip çıkarıyorum harika oluyor
YanıtlaSiltuz falan kullanılmıyormu.ne kadar kolay bir yöntemmiş
YanıtlaSiltuz falan kullanılmıyormu.ne kadar kolay bir yöntemmiş.kullanırken haşlayıptamı kullanacağız.
YanıtlaSilTUZ KONMUYOR, tabii açınca kıs süre haşlamak gerek
Silellerine sağlık. sağlıkla tüketin asma yapraklarınızı. Bu yıl bende bu şekilde yapacağım nasip olursa. Kayınvalidem yapar bizde genelde .
YanıtlaSilEvde yapamayanlar www.tazeyaprak.com adresinden satınalabilirler.
YanıtlaSilBende pet şişeye koyuyor um daha çok alıyor ve ilkgunki tazeliğini koruyor
YanıtlaSilben 50 sene evvel hep pet şişede yopıyordun içini güzelce doldurup bastırıyordum kapağını sıkıca kapayıp divan altına yani karanlık yerlere koyuyorum ve sapsarı oluyor senelece duruyordu sora ortadan kesip kalay çıkarıyorum taze gibi eki liği gençlik zamanımda hep böyleydi salamuradan daha kolay ve ilk günki gibi taze olurdu bir şişi 1 tencere sarma olurdu
YanıtlaSilŞişeyi kesip hepsini kullanmayınca kalanı nasıl saklanır?
Silben yaprakları pet şişede saklamıyorum ama kullanmadığınız yaprakları kaynar suya sokup çıkarıp soğuyunca buzdolabı poşetine koyabilir kısa süreliğine buzdolabında uzun süreliğine ise dondurucuya koyabilirsiniz
SilMerhaba acaba şişeleri kapattığınızda kaynatma olmadığı icin bozmuyormu benmi yanlış anladım yoksa
YanıtlaSilMerhaba acaba şişeleri kapattığınızda kaynatma olmadığı icin bozmuyormu benmi yanlış anladım yoksa
YanıtlaSilMerhaba,hayır yanlış anlamamışsınız,doğrudur :) şişeler kaynatılmıyor ve bozulma kesinlikle olmuyor,yıllardır yaparım
Silsadece şişe temiz ve kuru olsun,kapaklar yeni ya da sağlam olsun ve sadece kapaklar su dolu kapta 2--3 dakika kaynatılsın kurulansın (bakteri kalmasın) hepsi bu
ilginize teşekkür ederim
Ellerine sağlık ablacım.... Annem Gönen'deyken hep böyle yapardı sapsarı da rengi olurdu... ben salamura yaptım bu sene bakalım nasıl olocak daha hiç açmadım...
YanıtlaSilBen hafif şoklayıp sakama poşetine koyup dondurucuda saklıyorum oda hiç bozulmuyor.Ama bu daha pratik elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok uzun zaman oldu Marifetli arkadaşım ellerine sağlık bende deniycem.SEVGİLER.:)
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
Kavanozun açtıktan sonra hepsini mi kullanman gerekiyor
YanıtlaSilkullanmadığınız yaprakları kaynar suya sokup çıkarıp soğuyunca buzdolabı poşetine koyabilir kısa süreliğine buzdolabında uzun süreliğine ise dondurucuya koyabilirsiniz
Silselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
Bende yapraklarımı bu yıl kavanoza bastım ama ilk 2 şişemi yaptığımda kapağını kaynatmayı unutup (yeni kapak) öylece kapattım şimdi hafif ıslaklık var açmak istemiyorum bozulmamışsa diye ama ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler tarifiniz çok güzel tekrar topladığımda bende bu şekilde yapıcam..
YanıtlaSil