ETLİ KAPYA(KIRMIZI ) BİBER DOLMASI
MERHABALAR,
Dondurucuya mevsiminde hiç bir işlem uygulamadan koyduğum domates şeklindeki şirin biberleri dolma yaptım,
bol kıymalı, acılı,baharatlı,nefis bir dolma oldu nasıl olduğunu anlayamadık bir baktık dolmalar bitmiş :))))))
ilk kez dondurucuya dolmalık biber koydum o da bu kapya biberlerdi,sonbaharda çıkan bu biberleri biraz fazla alınca mecburen saplarını çıkarıp,yıkayıp suyu süzüldükten sonra poşetleyip dondurucuya koydum, büyük kolaylık oldu :)
ÖNEMLİ: dolma hazırlarken önce iç malzemesini hazırlamak sonra biberleri çıkarmak gerek,hatta;biberler tam çözülmeden şeklini muhafaza ederken içini doldurmak daha uygun oluyor
iç malzemesi:
300 gr kadar kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
1 büyük boy soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz,
isteğe göre k.biber,kimyon,nane,sumak v b
az sıcak su
iç malzemesi çiğden hazırlanır,hepsi harmanlanır,biberler doldurulur,tencereye sıcak su ile yerleştirilir
Kapya biberini çok severim. Dolması da çok güzel olmuş belli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkapya biber kendine has lezzeti,rengi,şifasıyla çoğumuzun favorisi :)
Silteşekkürler
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık Susamçörekotum. Nefis bir şey olmuş görüntü muhteşem….. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
merhaba,
Silçok teşekkür ederim :))
Harikasın. Ellerine sağlık. Ne çok severim..
YanıtlaSilçok teşekkürler :)))
SilEline sağlık canım annem eskiden bu biberlerler turşu yapardı içini doldurup turşu biber dolması .Canımm peki bu biberler acı mı acaba.afiyetler olsun sevgilerimle.
YanıtlaSilbenim annem de turşusunu yapardı ama uzun olanları :))
Silbu biberler acı değil şeker gibi tatlı
ne lezzetli olmuştuur şimdi o ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilhem de ne lezzet :)))))
SilEllerine sağlık Susamım. Ben hiç denemedim biber koymayı.. Çok lezzetli görünüyor.. Seneye bir kaç tane dondurmalı..:)) Afiyetler olsun..
YanıtlaSilben de ilk kez koydum mükemmel oldu :)))
SilCok lezzetli görünüyor, ellerine saglik ablacim
YanıtlaSilhem de çooook lezzetli hafif acılı :)))
Silmuhteşem bir lezzet.özellikle gün sofraları ve misafirler için süper..ellerin dert görmesin canım..
YanıtlaSilgerçekten de harika bir lezzet :)) amin, teşekkür ederim
Silmuhteşem bir lezzet.özellikle gün sofraları ve misafirler için süper..ellerin dert görmesin canım..
YanıtlaSilHimmmm cok nefis gorunuyor.bunlari gorunce hemen takibe aldimm bende beklerim.
YanıtlaSilçok nefis çok leziz :))) teşekkür ederim
SilBende sürekli dondurucuya koyarım..Ama kırmızı olanı dolmalık olarak hiç koymadım biz de daha çok yeşili tüketiliyor.. Görüntü çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık.Afiyet olmuştur inşallah..
YanıtlaSilben hiç koymuyordum,ama bundan sonra koyarım gibi :)))
Silinşallah
Bak şimdi olmadı bu. Açım ve görüntü süper. Ellerine sağlık. :)))) Nefis, nefis...
YanıtlaSilyaaa :((( insan üzülüyor inan yedirmek isterim ama
SilAblacım ellerine sağlık nefisss olmuş bayıldım…
YanıtlaSilAfiyetler olsun…
Sevgiler...
çok teşekkür ederim emelcim,sağolasın
Silkırmızı biberin her hali bir başka güzel...
YanıtlaSilköle,kızart,dolma yap,,,
apayrı bi güzellik..
ellerine sağlık ablacım....
öperimm
bence de kırmızı biber çook lezzetli görüntüsü,şifası artısı :))
Silteşekkür ederim
Başarılı bir sunum....
YanıtlaSilçok teşekkürler :))
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEn sevdiğim dolma, ellerine sağlık ablacım resimlerde çok güzel olsada yeseydim oldum resmen..:) Nazo
YanıtlaSilah bir de lezzetini ve kokusunu anlatabilsem :))))
SilPek bir sirin olmuslar :) ellerine saglik
YanıtlaSil