KARIŞIK YUVARLAMA TURŞU
adı üstünde** karışık turşu**:)))
isteğe göre ve evde ne varsa o kadar malzemeyle yapılabilecek bir turşu çeşidi
bu şişelerin içinde patlıcan,yeşil biber,kırmızı(kapya) biber, salatalık,sarımsak,acı biber,tane karabiber var
yapılışı:yıkanan sebzeler uygun büyüklükte kesilip ağzı sıkı kapanan gazoz şişelerine doldurulur(su şişesi olmuyor(muş) 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı iri kaya tuzu,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı sirke konur,kapağı kapatılır,ara sıra yuvarlanır,yaklaşık 1,5-2 ay sonra turşu hazır hale gelir(miş) ben de ilk kez yaptım,inşallah görüntüsü kadar güzel olur
***BAKTIM TURŞUM OLMUŞ HEM DE ÇOK GÜZEL BİR TURŞU OLMUŞ**
Harika görünüyor tursular, ellerine saglik mmm nefis...
YanıtlaSilsevgili yeşilmutfaktalezzetler;
YanıtlaSilbir de kokusunu anlatabilsem çok nefis olacak galiba:)
sevgiler
Ellerine saglik ev yapimi tursular bence her za man daha lezzetli oluyor
YanıtlaSilÇok güzel olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.
YanıtlaSilSaygılar..
çok değişik bir turşu inşallah ben de yapacığım ablacığım ellerine sağlık.Sevgilerimle...
YanıtlaSilbu turşular beni benden aldı...ellerine sağlık..artık bakmak istemiyorum inanki turşu kolik oldum:))
YanıtlaSilEllerine sağlık ablam yağlı turşudan ilk defa bende kurdum biz çok beğendik ellerine sağlık afiyetle yiyin inşallah
YanıtlaSilsusamçörek otummm eline sağlık kışın sağlıklı günlerde yemenizi rabbim nasip etsin..sayfana sevgilerimi bırakıyorum..
YanıtlaSilmis gibi olmuşlardır eminim ,ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilsevgili icetea;
YanıtlaSilteşekkür ederim,kesinlikle evde yaplan daha güzel ve temiz:)
sayın fuatbey;
çok teşekkürler,çok doğru,iştah açsın diye mi yapılıyor acaba :))
sevgili merhaba;
YanıtlaSilbak bu tarifi senin çin yayınladım yapacaksın diye:)
sevgili leylapoyraz;
aaah sorma bu yıl bende kolik oldum sanırım pazardan yine biber aldım:)
selamlar sevgiler
ablacığım çok teşekkür ederim en kısa zamanda yapacağım
YanıtlaSilGece yarısı görmem hiç iyi olmadı,turşu diye tutturucam şimdi..:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
çok iştah acıcı...afiyetle yemek nasip etsin allahım..
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım,afiyetle tüketin...
YanıtlaSilmerhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html
YanıtlaSilselamlar canım
YanıtlaSilbende aynı bu turşudan yaptım.
mutfağa gidip geldikçe çalkalayıp duruyorum.komşum yapmış lezzeti çok güzeldi eminim beniki de lezzetli olacak..
sizinkide belli güzel olacak inş.
sevgiler ahlam..
ellerinize sağlık Allah afiyetle yemeyi nasip etsin.
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık.. Bu turşuyu yıllardır yaparım küçük farklılıklarla. Evlendiğimde kayınvalidemden öğrendiğim ilk turşuydu. Çok severiz. Yağlı turşu deriz. Bu yılda yapıcam inşallah.. Sana da afiyet olsun.. En güzel tarafıda kahvaltıya bile yakışması.. :)
YanıtlaSilpet şişeye yaptınız değil mi sadece bahçeden topladığım sivribiberle yapıcam aynı malzeme koyucam değil mi
YanıtlaSilevet pet şişeye yaptım aynı malzeme ve miktarda koyun bu tarifi güvenerek uygulayabilirsiniz yıllardır yapıyorum hiç problem çıkmadı üstelik bahçeden topladığınız biberlerle çok daha güzel olacaktır inanın
Silsizin tarifiniz nAsıl Pınar çakır
YanıtlaSil