Merhabalar,selamlar,sevgiler benden hepinize :)
mevsim itibariyle evlerde kış hazırlıkları devam ediyor,herkes kendi zevkine,bütçesine,damak tadına ve sağlığına göre bir şeyler hazırlamaya çalışıyor, ALLAH cc hepimizin evinin bereketini artırsın,yaptıklarımızı sağlıkla ve huzurla yemeyi ve yedirmeyi nasip etsin(amin)
buzdolabında uzun süredir bekleyen kabukları büzüşen 5 adet sarı golden elmayı reçel yaparak değerlendirdim,içine renk versin diye de hibisküs yaprakları attım
ilk kez yaptığım elma reçelini çok fazla beğendik en kısa zamanda tekrar yapmak istiyorum:)
malzemeleri:
5 adet elma,
3 su bardağı su,
3 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı hibisküs yaprağı(isteğe bağlı),
yarım çay kaşığı limon tuzu(evde limon kalmamıştı),
2 adet kabuk tarçın(isteğe bağlı),
8-9 adet karanfil(isteğe bağlı)
yapılışı:
önce elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak su içine koydum elmalar kararmasın diye
su,şeker,hibisküs yaprakları,karanfil ve tarçını birlikte kaynattım,
rengiyle kokusuyla harika bir şurup oldu:))
elmaları içine ilave edip reçel kıvamına geldiğinde limon tuzunu koyup 1-2 taşım daha kaynattım ve ocağı kapattım
kesinlikle tavsiye edebileceğim çok lezzetli bir reçel oldu
NOT:isteyen tarçın kabuklarını,karanfilleri ve hibisküs yapraklarını önceden çıkarabilir kokusu ve lezzeti ağırlaşmasın diye,ben bu kokuları sevdiğim için en son çıkarıp attım*
günaydın ablacım.harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilgeçen sene bende yapmıştım ama bu sene bir tembellik var bende.annem yaptı bu sene bana.ellerinize saglık.
YanıtlaSilooo süper fikir. elma reçeli emiinim güzel olmuştur. afiyet olsun :)
YanıtlaSiloo ablacım:) ne şifalı bir reçel bu:)
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet şifa olsun ablam:)
sevgili gülcan;
YanıtlaSil:))teşekkür ederim ,nerelerdesin,sesin soluğun kesildi:(
sevgili eyleminmutfağı;
boşver bu sene de annenden ye hem annelerin çok daha lezzetli olur:)
selamlar sevgiler
YanıtlaSilsevgili hayatıntatları;
bence de süper bir fikir ve süpper bir reçel oldu inan bana:))
sevgili kalpkurabiye-deniz;
çok teşekkür ederim denizcim sağolasın
selamlar sevgiler
limon tuzu,tarçın ve karanfili aldım,elmalarda var sıra reçel yapmaya geldi En kısa zamanda bende denemek istiyorum.. :)
YanıtlaSiltadı,kokusu harikaydı ablacığım ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık. Afiyetle tüketin.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım benımde yapmak istedıgım bır recel emınım guzel olmuştur
YanıtlaSilsevgili sugibi;
YanıtlaSilyani sen;helva yapsanaaa helvaa yapsanaa diyorsun:))
sevgili merhaba;
sahi sen tadına bakmıştın değil mi? teşekkür ederim
selamlar sevgiler
sevgili nursevince;
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,amin inşallah
sevgili zeymuran;
kesinlikle tavsiye ederim,çok lezzetli bir reçel oldu:)
selamlar sevgiler
hibisküs alıncada elma reçeli yapalım istiyoruz.Sevgilerimizle....
YanıtlaSilyaptınız mı merak ediyorum :)
Silellerinize sağlık,çok güzel bir reçel olmu.bende denedim taifinizle teşekkür ediyorum.sevgiler.
YanıtlaSilben çok beğendim böyle tahmin etmiyordum
SilElma reçeline neden tereyağ koymuyorsunuz
YanıtlaSilgenelde 1 çay kaşığı koyuyorum ama buna koymamışım :) sebepsiz
SilEllerine saglik ablacim bende yaptim, kokusu süper oldu, sabah kahvaltisinda herkesin begenisine sunacam insaallah
YanıtlaSilElma recelini misirda taze zencefille yapilmisini yedim bayilmistim.
YanıtlaSil