1 kg mürdüm eriği,
3 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı+1/4 bardak su,
yarım limonun suyu(yoksa limon tuzu),
yarım çay kaşığı tereyağı,
!!!sevgi,muhabbet,dua vee en önemlisi yardım eden bir eşe ihtiyaç var:))
(yani benim için)
Erikler yıkanır,bıçakla önce ikiye kesilir,çekirdeği kolayca çıkıyor,sonra da dörde dilimlenir,geniş ve çok derin olmayan tencereye su,şeker ve tereyağı konur,kaynatılır,erik dilimleri konur,şerbet kaynama noktasına gelene kadar orta daha sonra yavaş ateşte erikler yumuşayana kadar kaynatılır(hızlı ateşte kaynarsa erikler parçalanabilir) ara sıra yavaşça karıştırılr,köpük varsa alınır,düz bir tabağa bir kaşık dökülerek soğuyunca kıvamına bakılır, olduysa yarım limonun suyu ilave edilir bir kaç taşım daha kaynatıp ocak kapatılır,sıcakken temiz ve kuru cam şişelere konur soğuyunca kapağı kapatılır
Nefis ben recelsiz yapamiyorum .Sabah kahvaltisinin pirensi diyorum afiyetler olsun.
YanıtlaSileline koluna sağlık ablacğım çok lezzetli görünüyor resimlerdede güzel olmuş bayılıyorum senin resimlerine gerçek gibi kocaman kocaman yayınlıyosun ya çok sahici görünüşüde iyi günler ablacım yıldız çandır
YanıtlaSilmüthiş görünüyor.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbu tarifte harika gözüküyor ben annemden öğrendiğim gibi daha çok marmelatını yapıyorum ,elinize sağlık :)
YanıtlaSilCok severim bu receli.. Eline saglik olsun canim ..
YanıtlaSilBu lezzetin kompostosu da sahane oluyor tavsiye ederim..
Afiyet olsun ..
ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilAllah güle güle tüketmek nasip etsin..
sevgiler.
sevgili tatlılargülcandan;
YanıtlaSilbiz pek reçel aramayız ama bu reçeli sofradan eksik edemiyoruz, teşekkür ederim
sevgili adsız-yıldız çandır;
gözlerim iyi görmediğindenmidir nedir resimleri büyük koyuyorum
teşekkür ederim
selamlar sevgiler
sevgili made in funda;
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,sağolasın:)
sevgili seda yazıcı;
ben de eskiden marmelatını yapıyordum,ilk kez reçelini yaptım:)
selamlar sevgiler
ben bu reçele bayılırım,sende ne güzel yapmışsın feriha ablam renge bak renge,ellerine sağlık,afiyetle...
YanıtlaSilsevgili mutfakdidli;
YanıtlaSilteşekkür ederim,kompostosunun methini çok duyuyorum en kısa zamanda yaparım inşallah:)
sevgili kalpkurabiye deniz;
çok teşekkür ederim,amin,inşallah:)
selamlar sevgiler
ellerinize sağlık,yapmayı istediklerimin en başında şu an o ve elma reçeli var,teşekkürler..
YanıtlaSilpazardan erikleri alıp bizde yapalım istiyoruz ellerinize sağlık harika görünüyor.Ahsen'in selamı var .Eriği çok sevdiği için bu reçelide çok beğenmiş...
YanıtlaSilsevgili ehlikeyfchef;
YanıtlaSilben de senin gibi bu reçele bayılanlardanım:))) renk doğal ve muhteşem
sevgili sugibi;
teşekkür ederim,peki yaptın mı reçelini?
haber bekliyorum:)
selamlar sevgiler
sevgili merhaba;
YanıtlaSilsalı günü pazardan erikler alınmıştır umarım:) ahsen yardım eder erikleri kesmeye filan:)
kolay gelsin size
salı günü aldık çarşamba günü yaptık ablacığım hakikaten güzel oldu.
YanıtlaSilsevindim :)
Silharika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilυπέροχη συνταγή γεια στα χέρια σου!!!
YanıtlaSilΤους χαιρετισμούς μου από την Ελλάδα!!!
Çok güzel görünüyor uzun zamandır yapmayı düşünyordum cesaret verdiniz yapacam inşallah.
YanıtlaSilMerhaba ben dondurudaki erikle yapabilir miyim acaba konpostu için koymuştum fakat yerim kalmadığı için reçek yapmak istiyorum.
YanıtlaSilMerhaba dondurucudan çıkan erik bu kadar diri ve sert olmaz diye düşünüyorum ama marmelatı güzel olur
Sil