Sayfalar

16 Eylül 2012 Pazar

MÜRDÜM ERİĞİ,MOR ERİK,BARDACIK ERİĞİ REÇELİ








MÜRDÜM ERİĞİ,MOR ERİK VEYA BARDACIK ERİĞİ:) REÇELİ



1 kg mürdüm eriği,

3 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı+1/4 bardak su,

yarım limonun suyu(yoksa limon tuzu),

yarım çay kaşığı tereyağı,

!!!sevgi,muhabbet,dua vee en önemlisi yardım eden bir eşe ihtiyaç var:))

(yani benim için)

Erikler yıkanır,bıçakla önce ikiye kesilir,çekirdeği kolayca çıkıyor,sonra da dörde dilimlenir,geniş ve çok derin olmayan tencereye su,şeker ve tereyağı konur,kaynatılır,erik dilimleri konur,şerbet kaynama noktasına gelene kadar orta daha sonra yavaş ateşte erikler yumuşayana kadar kaynatılır(hızlı ateşte kaynarsa erikler parçalanabilir) ara sıra yavaşça karıştırılr,köpük varsa alınır,düz bir tabağa bir kaşık dökülerek soğuyunca kıvamına bakılır, olduysa yarım limonun suyu ilave edilir bir kaç taşım daha kaynatıp ocak kapatılır,sıcakken temiz ve kuru cam şişelere konur soğuyunca kapağı kapatılır


21 yorum:

  1. Nefis ben recelsiz yapamiyorum .Sabah kahvaltisinin pirensi diyorum afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. eline koluna sağlık ablacğım çok lezzetli görünüyor resimlerdede güzel olmuş bayılıyorum senin resimlerine gerçek gibi kocaman kocaman yayınlıyosun ya çok sahici görünüşüde iyi günler ablacım yıldız çandır

    YanıtlaSil
  3. müthiş görünüyor.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. bu tarifte harika gözüküyor ben annemden öğrendiğim gibi daha çok marmelatını yapıyorum ,elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Cok severim bu receli.. Eline saglik olsun canim ..
    Bu lezzetin kompostosu da sahane oluyor tavsiye ederim..
    Afiyet olsun ..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ablacım..
    Allah güle güle tüketmek nasip etsin..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. sevgili tatlılargülcandan;
    biz pek reçel aramayız ama bu reçeli sofradan eksik edemiyoruz, teşekkür ederim
    sevgili adsız-yıldız çandır;
    gözlerim iyi görmediğindenmidir nedir resimleri büyük koyuyorum
    teşekkür ederim
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  8. sevgili made in funda;
    çok teşekkür ederim,sağolasın:)
    sevgili seda yazıcı;
    ben de eskiden marmelatını yapıyordum,ilk kez reçelini yaptım:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ben bu reçele bayılırım,sende ne güzel yapmışsın feriha ablam renge bak renge,ellerine sağlık,afiyetle...

    YanıtlaSil
  10. sevgili mutfakdidli;
    teşekkür ederim,kompostosunun methini çok duyuyorum en kısa zamanda yaparım inşallah:)
    sevgili kalpkurabiye deniz;
    çok teşekkür ederim,amin,inşallah:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık,yapmayı istediklerimin en başında şu an o ve elma reçeli var,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  12. pazardan erikleri alıp bizde yapalım istiyoruz ellerinize sağlık harika görünüyor.Ahsen'in selamı var .Eriği çok sevdiği için bu reçelide çok beğenmiş...

    YanıtlaSil
  13. sevgili ehlikeyfchef;
    ben de senin gibi bu reçele bayılanlardanım:))) renk doğal ve muhteşem
    sevgili sugibi;
    teşekkür ederim,peki yaptın mı reçelini?
    haber bekliyorum:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  14. sevgili merhaba;
    salı günü pazardan erikler alınmıştır umarım:) ahsen yardım eder erikleri kesmeye filan:)
    kolay gelsin size

    YanıtlaSil
  15. salı günü aldık çarşamba günü yaptık ablacığım hakikaten güzel oldu.

    YanıtlaSil
  16. υπέροχη συνταγή γεια στα χέρια σου!!!
    Τους χαιρετισμούς μου από την Ελλάδα!!!

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel görünüyor uzun zamandır yapmayı düşünyordum cesaret verdiniz yapacam inşallah.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ben dondurudaki erikle yapabilir miyim acaba konpostu için koymuştum fakat yerim kalmadığı için reçek yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dondurucudan çıkan erik bu kadar diri ve sert olmaz diye düşünüyorum ama marmelatı güzel olur

      Sil