Sayfalar

24 Eylül 2012 Pazartesi

ŞEFTALİ REÇELİ


                                    ŞEFTALİ REÇELİ

ŞEFTALİ REÇELİ

MERHABALAR CANLARIM,HEPİNİZE REÇEL TADINDA GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM:))
sizlerle üst üste reçel tarifleri paylaşıyorum ama inanın kendimi zor tutuyorum çeşit çeşit meyveleri görünce mevsimi geçmeden ondan da bundan da hiç olmazsa yarımşar ya da birer kilo yapayım diyorum:)

6 adet orta boy yaklaşık 1 kg şeftali,

2,5 su bardağı şeker,

2,5 su bardağı su,

1 çay kaşığı tereyağı(köpürmesini ve taşmasını önlemek için),

......1 limonun suyu

şeker,su ve tereyağı kaynatılır,bu arada şeftaliler yıkanır,kabukları soyulur,isteğe göre dilimlenir,ben önce 4 e sonra her dilimi 3 e böldüm,kalınlıkları çok uygun oldu:)

kıvamı gelen şerbete şeftali dilimleri atılır,arada bir yavaşça karıştırılır,pişince limonun suyu ilave edilip1-2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır,

*reçel sıcakken temiz ve kuru cam kavanoza konur soğuyunca kapağı kapatılır

22 yorum:

  1. Canim afiyet seker olsun hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
  2. sevgili tatlılargülcandan;
    çok teşekkür ederim,sana da hayırlı akşamlar,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ablacım harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. sevgili gülcan;
    harika gören gözlerin sağolsun,teşekkür ederim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık en sevdıgım receller arasındadır bende yaptım, harıka gorunuyor,afiyetle yiyin...

    YanıtlaSil
  6. nefffiiiss gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. sevgili zeymuran;
    size de afiyet şifa olsun,meyveler bol iken yapmalı:)
    sevgili sedayazıcı;
    çok teşekkür ederim,sağolasın:)
    selamlar,sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canım benim teşekkür ederim.Reçel nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ŞEFTALİNİN AROMASINA BAYILIYORUM,MİS GİBİ OLMUŞ ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  10. Nasıl güzel bir renk bu böyle. Nefis olmuş reçel, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. sevgili derya sezgin;
    tekrardan doğum gününü kutlarım:)
    reçeli beğenmene sevindim teşekkür ederim,sevgiler

    YanıtlaSil
  12. sevgili anneeligibi;
    mis gibi kokuyor değil mi? çok teşekkür ederim,
    sevgili hülya;
    renk tamamen doğal,şeftalinin kendi rengi,gerçekten çok güzel:)
    teşekkür ederim
    selamlar,sevgiler

    YanıtlaSil
  13. bu güzel görüntüden etkilendik bizde yaptık ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size ilham vermekten mutluluk duyduk :)
      teşekkürler

      Sil
  14. ellerinize sağlık,tablo gibi ne güzel görünüyor tadıda harika

    YanıtlaSil
  15. offff bu nasıl bir güzellik bayıldıııımmm:) ellerine sağlık ablaların fıstığı:)
    Evde şeftali olsa hemen girip mutfağa yapasım geldi muhteşem görünüyor ayrıca tereyağ fikrin süper bunu dikkate alıcam afiyetle yiyin inşaallah...

    YanıtlaSil
  16. aynurcum teşekkür ederim canım ,iyi ki varsın sen :)
    sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  17. Reçilin tadın zaten belli senin elin degdikten sonra ablam

    YanıtlaSil
  18. Bu lezzetleri yemek için balıkesire gelcem inş bigün 😉

    YanıtlaSil
  19. nefis görünüyor. sevgiler. ellerine sağlık

    YanıtlaSil