Sayfalar

9 Kasım 2009 Pazartesi

KEPEKLİ UN İLE KOL BÖREĞİ





KEPEKLİ UN İLE KOL BÖREĞİ

3 su bardağı kepekli tam buğday unu,
1 su bardağı normal beyaz buğday unu,
2 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
Yarım paket instant(kuru) maya

İç malzeme için:lor,dereotu ve soğan
Hamura sürmek için sıvıyağ

Hamur sevgi ile yoğrulur,mayalandırılır(az miktarda maya kullandım fazla kabarmasın diye)
Hamurdan küçük parçalar alınarak oklava ile ince açılır,fırça ile az miktarda sıvıyağ sürülür,ortadan ikiye kesilir,düz kenarına lor konarak rulo yapılır ve tepsiye yerleştirilir,
Üstüne 1 adet yumurta,2 kaşık yoğurt ve 1 kaşık yağ karıştırılarak sürülür ve fırında nar gibi kızartılır

8 yorum:

  1. o ablacım döktürmüşsün.ellerine sağlık.ne denirki

    YanıtlaSil
  2. Eminim nefis olmuştur ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık..
    sevgilerimi bıraktım:)

    YanıtlaSil
  4. hamur sevgi ile yogrulur kısmına bayıldım.

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık ablacığım yine döktürmüşsün maaşallah.Afiyet şeker olsun sevgıler...

    YanıtlaSil
  6. sevgi ile yoğrulanın tadıbambaşka

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık. Nefis olmuş belli ki.

    YanıtlaSil