Sayfalar

23 Temmuz 2008 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ


ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ
Aynen taze fasulye yemeği pişirir gibi tencereye önce soğan,domates, biber doğranır,üstüne yıkanmış ayıklanmış taze börülceler konur,zeytinyağı,tuz,az şeker ilave edip kapağı kapatılır kısık ateşte pişirilir.Ege yöresinde dolayısıyla BALIKESİR de de çok sevilerek yenir,kış içinde derin dondurucuda saklanır.

3 yorum:

  1. ne lezzetlidir kimbilir bu yemek zeytinyağını özelliklemi az koydunuz acaba merak ettim

    YanıtlaSil
  2. harika bir yemek hemen alıyorum canım..Ne demek yemeği alırmıyım.elleriniz dert görmesin.Siz yapıp hazırlamışsınız.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. börülceye bayılırım.hem yemeğine hem de sallamasına.çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil