Sayfalar

23 Temmuz 2008 Çarşamba

YAZ PİZZASI


YAZ PİZZASI
Yaz sebzeleri ile hazırladığım için adını böyle koydum
Hamuru için:3 su bardağı un,
1 paket instant maya(kuru maya),
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
Ilık su
Üst malzeme:
2 adet patlıcan,
2 adet kabak,
4 adet soğan,
8-10 adet biber,
4-5 domates,
3 diş sarımsak,
Kaşar peyniri,
Ketçap
Bu malzemelere mantar,haşlanmış mısır,bezelye ilave edilebilir,önemli olan evdeki malzemeleri değerlendirmek,israfı önlemek ve değişik lezzetler icat etmek olmalı.(kadınların mutluluk oyunlarından biri bence)
Önce hamuru yoğurup mayaladım,sebzeleri doğrayıp soteledim,kaşar ve ketçabı ayırdım.Mayalanan hamurun yarısını yuvarlak tepsiyi yağlıyarak yaydım,üzerine biraz ketçap sürdüm, sotelenen harcın yarısınkoydum.(bu malzemeden 2 tepsi çıktı)Fırına koyup pişmesini beklerken kaşar peynirini rendeledim,altı ve üstü pişince kaşarı serptim eriyince çıkarttım.
SONUÇ: Şimdiye kadar yediğimiz pizza çeşitlerinin içersinde abartısız en lezzetlisi ve en güzeli (misafirlerimiz de çok beğendiler)

1 yorum:

  1. pizza yemek için pizzacıya gitmeye gerel yok.görüntü harika.tadınında güzel olduğundan şüphem yok.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil