Sayfalar

23 Temmuz 2008 Çarşamba

ÜÇGEN ÇITIR BÖREKLER




ÜÇGEN ÇITIR BÖREK
Taze yufka
Üstü için yumurta sarısı
Susam
İç malzeme olarak ilk kez denediğim bu harcı çok beğendik buzdolabımı açtığımda miadını doldurmaya hazırlanan,önce beni tüket diye bana yalvaran sebzelerin karışımından oluşan harcın içindekiler:
Kabak
Patlıcan
Patates
Soğan
Domates
Biber
Hepsini çiğ olarak rondodan geçirip sıvı yağla soteledim,içine kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber,kimyon ilave edip soğumasını bekledim.
Yufkaları uzun şeritler halinde 8 parçaya böldüm,her şeritin üstüne hazırladığım (yaklaşık 1 su bardağı su 1 fincandan az sıvı yağ) karışımdan biraz sürdüm,şeritin uç kısmına 1 çorba kaşığı iç harcını koyup üçgen ya da muska şeklinde sardım,yağlı kağıt olan fırın tepsisine koydum (bu sayede böreklerin altı yağlı olmadı)yumurta sarısını sürüp susam veya çörekotu serpip pişirdim.Arasına sürdüğüm su ve yağ karışımından dolayı hem kabardılar hem çıtır çıtır oldular.

3 yorum:

  1. börekler çok güzel.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sabah sabah karnımı acıktırdı bu börekler:) Enfes görünüyorlar.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil