Çavdar Unlu Ekmek
Malzemeler:
1 ölçü çavdar unu(doğal değirmen unu)
1,5 ölçü tam buğday unu
2 ölçü beyaz un
2 ölçü ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı dolusu tuz(isteğe göre)
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket instant maya
ekmek makinesinde yoğrulan hamuru çemberli kek kalıbında mayalandırdım,ön ısıtmalı 210 c fırında pişirdim,
içinin güzel pişmesi için fırın sıcaklığını 20 dakika arayla 3 kez 10-15 c düşürdüm
yani: ilk 20 dakika 210 c sonra 200 sonra 190 sonra 170 c gibi
ekmek makinesinde yoğrulan hamuru çemberli kek kalıbında mayalandırdım,ön ısıtmalı 210 c fırında pişirdim,
içinin güzel pişmesi için fırın sıcaklığını 20 dakika arayla 3 kez 10-15 c düşürdüm
yani: ilk 20 dakika 210 c sonra 200 sonra 190 sonra 170 c gibi
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeğinize sağlık
edirneden selamlar