Sayfalar

26 Ocak 2016 Salı

Ev Usulü Somun Ekmek Yapımı

Ekmekler








Ev Usulü Somun Ekmek Yapımı

Malzemeler:

200 ml süt
250 ml ılık su
2 yemek kaşığı z yağ
1 yemek kaşığı elma sirke
1 küp yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kepekli un
2-2.5 su bardağı beyaz un

Yapılışı:

bir kapta ılık süt,yaş maya,1 kaşık un karıştırılır,kabarması beklenir,sonra tüm malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir,üstü kapakla örtülür,mayalandırılır
ben hamuru ekmek yapma makinesinde hazırladım
oda sıcaklığındaki hamur kısa sürede mayalanıyor,kabarıyor,
az un yardımıyla hamur tezgahta yuvarlanır,bir kaç kez katlanır,yuvarlak şekil verilir,pişirme kağıtlı tepsiye yerleştirilir,
temiz bir poşet içine konur çabuk kabarsın mayalansın diye
210 c ısınan fırına konur,15 dk  sonra 180c sonra 170 veya 160 c düşürülür
pişen ekmek tepsiden alınıp temiz bez,örtü vb ile örtülür


2 yorum: