Sayfalar

5 Eylül 2015 Cumartesi

Kabak Turşusu-Reyhanlı Taze Kabak Turşusu

 Kabak Turşusu-Reyhanlı Taze Kabak Turşusu
 Kabak Turşusunun Yapılışı
Taze kabak Turşusu Nasıl Yapılır





geçtiğimiz hafta yaptığım turşular 

Yaz Turşusu,Karışık Turşu

                                        Kabak Turşusu-Reyhanlı Taze Kabak Turşusu
Turşum gördüğünüz gibi açık renkli oldu :) aslında yaparken reyhan rengini daha çok verir zannetmiştim ama bu kadar renklendi
sanırım reyhanın yaprağından ziyade çiçekli uç kısımlarını kullanmamdan kaynaklandı

 Kabak Turşusu-Reyhanlı Taze Kabak Turşusu
Malzemeler:
1 adet büyük boy taze Kabak,
3-4 dal taze Reyhan,
2-3 diş sarımsak,
taze defne yaprağı,
1 litrelik cam şişe

Yapılışı:
* kabağı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra istediğimiz şekilde ve büyüklükte doğrayalım,
* tercihen cam şişeye yerleştirelim,aralara sarımsak ve reyhan yapraklarını da koyalım,
* alttaki ölçülerde yetecek kadar turşu suyunu hazırlayıp kabakların üstü örtülecek ama şişeden taşmayacak kadar dolduralım, defne yaprağını da koyup kapağını kapatalım
* mümkün olduğunca serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim
1 hafta sonra taze kabak turşumuz hazır olur

genelde kullandığım turşu suyu ölçüsünü kullandım
5 litre su (ben çeşme suyunu kaynatmadan yapıyorum) ! SİZ ister hazır şişe suyu ister çeşme suyunu kaynatarak yapabilirsiniz
1 su bardağı işlenmemiş kaya tuzu
1 çay bardağı sirke (azaltılabilir)
2 yemek kaşığı(tepeleme) toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
arzu edildiği kadar diş sarımsak(biz fazla yiyemediğimiz için koku ve lezzet verecek kadar
3-5 diş koyuyoruz)
Turşunuz çok miktarda ise bu  suyun malzemelerini 2 veya 3 misli hazırlayabilirsiniz

2 yorum:

  1. Çok merak ettim doğrusu. Taze kabak turşusu ilk kez gördüm. Ellerinize emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. canım bende ilk kez gördüm ve duydum tadınıda çok merak ettim doğrusu ...yapan ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil